Katrina IndianaFoto: Erakogu
Eesti uudised
18. august 2020, 12:25

Kivisaare vastu astunud aktivistil on annetustega kokku kogutud raha esimeseks kohtuetapiks (5)

Alari Kivisaare vastase petitsiooni loonud aktivist Katrina Indiana on annetustega kokku kogunenud raha kohtutee esimeseks etapiks. Sellega astub ta vastu Kivisaare 75 000 euro suurusele kahjunõudele.

Indiana saab kohtuvaidluses tuge Inimõiguste keskuselt. „Oma arvamuse avaldamine on igaühe põhiõigus, kuid seda tuleb teha teiste õigusi austades,“ on keskus teatanud.

„Laiemaks eesmärgiks oli kaitsta meie kõigi põhiõiguslikke väärtusi ja mitte normaliseerida laimu ja vähemusi alavääristavaid ütlusi,“ kommenteeris toimuvat Indiana Õhtulehele. Loe pikemat intervjuud SIIT.

Juuni alguses Sky Plusi hommikuprogrammis USA massirahutusi kommenteerinud saatejuhtide Alari Kivisaare, Kristjan Hirmo ja Maris Järva julge sõnakasutus ärritas paljusid kuulajaid. „Kas mustanahalise näol oli tegemist mingisuguse pätiga, ma ei ole süvenenud,“ küsis Kivisaar eetris. „Ilmselgelt keegi ei tahtnud kedagi ära tappa, aga ikka juhtub. Äkki mustad on pätimad? No ei tea, äkki keegi teeb mingit statistikat,“ lisas ta.