Foto: Kollaaž
Eesti uudised
18. august 2020, 11:51

Robert Sarv esitab Isamaa kunagise valimiskampaania tõttu erakonna ja Raivo Aegi vastu hagi (3)

Kolm aastat tagasi tehtud poliitkampaania pärast ootab praegust Isamaa erakonda ja Raivo Aegi kohtutee – Tallinna TV endist juhti Toomas Leppa esindav Robert Sarv esitas hagi inimväärikuse solvamise ja süütuse presumptsiooni räige rikkumise alusel.

Kõne all on 2017. aasta kohalike valimiste ajal tehtud reklaam, kus toonane IRL kasutas valimiskampaania osana putukamürgi pudeleid, mille peal oli tollase linnapeakandidaadi Raivo Aegi pilt, kes korruptsiooniprussakaid tõrjus, kirjutab Delfi

"Nimelt kasutasid nad Lepa pilti „Hr. Aeg“ n-ö korruptsiooniprussakatõrjevahendi pudelil inimväärikust alandavalt ja peavad kahju hüvitama. Ilmselgelt kompavad poliitikud nii valimiskampaania aegadel kui ka kampaaniate vahepealsel ajal üksteise piire ja eks poliitikud saavad ise määrata enda loomingulisuse ja taluvuse piirid. Aga kui valimisvõitlusse kistakse kõrvalseisjad, kes pole poliitikud ega tee poliitilisi otsuseid, on hea maitse ja taluvuse piir ületatud," selgitas Sarv. Ta ka lisas, et kohtuvälisele kompromissiettepanekule pole jõutud. 

Toonase poliitkampaania ajal oli Toomas Lepp veel kohtu all.

Nimelt tootis ta tootis juba enne Tallinna Televisiooni (TTV) tööle minemist kanalile saateid „Keskkonnanädal“ ja „Vaba mõtte klubi“. Kui mees määrati aga telekanali juhiks, otsustas TTV nõukogu, et enam pole sobilik Lepa firmale Videomeedia OÜ saadete tootmise eest maksta. Eelmainitud saadete valmistamiseks sõlmiti leping KVA Telecom nimelise ettevõttega.

Viimane aga palkasid omakorda alltöövõtjaks ikka Videomeedia. Nii maksis telekanal aastatel 2013–2016 kokku 230 000 eurot. Kuna saadete tootmiskulud olid kõigest 30 000 eurot, siis sai Lepp koos KVA Telecomi töötajatega 2016. aastal süüdistuse TTV kukrust 200 000 euro riisumises. Maakohtus mõisteti kõik osalised aga õigeks, samuti jäi Lepp puhtaks poisiks ka ringkonnakohtus. 

"Härra Lepa näol pole tegemist Keskerakonna liikmega, ta ei ole ega ole olnud poliitik ega ole seotud kuidagi ühegi korruptsiooni juhtumiga," ütles nüüd Sarv Delfile. 

Loe artikli täisteksti Delfist!