Allan Roosilehe viimane päev raadios Star FMFoto: Pressimaterjal
Inimesed
17. august 2020, 15:10

Allan Roosilehe kaasäratajad: ta võiks nüüd oma parimad seenekohad endistele kolleegidele välja rääkida

Allan Roosileht teatas, et täna on tema viimane tööpäev saatejuhina Star FM hommikuprogrammis. „Muidugi tekib heldimus, kus meenutad, mõtled ja mäletad,“ sõnas aastaid kaasäratajana Allani kõrval töötanud Pille Minev. 

Pille tunnistab, et sellistel hetkedel tekivad kõige kurvemad emotsioonid. „Kui see hetk lõpuks kätte jõuab, oli muidugi heldimus, kus meenutad, mõtled ja mäletad. Aga tegelikult, kuna Allan ise selle juures kuidagi nii positiivne oli, sai pigem rohkem naerda, kui midagi muud teha.“

Pillel on kõige eredamalt meeles just algusajad, mil kolmandaks äratajaks oli Erkki Kõlu. „Alguses oli meil kuidagi ühine entusiasm ja tahe igal võimalusel kõike koos teha, ka väljaspool tööaega – sõita ringi, käia üritustel. Tugev vundament, mis sai tollal laotud. Meist said pigem sõbrad kui kolleegid.“ 

Pille soovitab uuele tulijale külma närvi 

Loodus tühja kohta ei salli, sestap algasid raadio Star FM Hommikuprogrammi uue saatejuhi otsingud, et leida Pille Minevi ja Jürgen Pärnsalu kõrvale uus hommikukolleeg.

„Kui meil on keegi hommikukolmikus vahetunud, siis olen alati aru saanud, et järgmisel on mõnda aega raske, sest kindlasti on igal saatejuhil mingi hulk fänne,“ tunnistab Minev, et vahetus ei saa kindlasti kerge olema. 

Pille soovitab uuele tulijale külma närvi. „Raadios saab töötada ainult teadmises, et hakkad saama nii kiitust kui kriitikat. Kui kõik ainult kiidaks, siis võibolla tekiks küsimus, et kui ta nii tore ja hea on – on tal siis piisavalt teravust, et raadiotööd teha.“

„Mina sooviksin, et ta nüüd oma parimad seenekohad endistele kolleegidele välja räägiks, üks kord kaasa võtaks ja ette näitaks,“ naerab Pille. 

Jürgen Pärnsalu tunnistab, et aastatega on ta nii mõndagi kolleegilt õppinud

„Stuudios oli loomulikult emotsionaalne aga tujul ei lasknud keegi alla vajuda,“ sõnab saatejuht Jürgen Pärnsalu.

Hetki, mida mäletada on Jürgeni sõnul ette tulnud aastate jooksul mitmeid. „Eredam on võibolla see, kui lubasime Allaniga kleidid selga panna, kui Pille parima naisraadiohääle tiitli võidab. Nii see läks ka,“ naerab Pärnsalu.

„Ta on mind keeleliselt palju aidanud ja teinud märkusi, kui kusagil saaks paremini midagi sõnastada. Allan on ajaloos ka väga tugev ning läbi tema olen nii mõndagi uut teada saanud,“ tunnistab Jürgen, et aastatega on ta nii mõndagi kolleegilt õppinud.

Pärnsalu tunnistab ka, et nii suurtesse kingadesse on ikka keeruline astuda. „Tuleb jääda selleks kes sa oled ja mitte püüda kedagi asendada,“ soovitab mees tulevasele uuele kolleegile.

„Nii nagu Allan ise täna ütles, et ega veerev kivi ei sammaldu,“ soovib Jürgen Allanile pikka veeremist.

„Need on fantastilised ajad olnud.“

Allan Roosileht teatas, et täna on tema viimane tööpäev saatejuhina Star FM hommikuprogrammis. „Aitäh, Pille, aitäh, Jürgen,“ tänas Roosileht kaassaatejuhte vägevate projektide ja lõbusate hommikute eest. „Need on fantastilised ajad olnud.“

Allan on stuudios olnud juba 15 aastat. „Inimesed muidugi tahavad teada, mis on selle põhjuseks, et ma nüüd enam ei taha. Üks põhjus on see, et ma tahtsin terve suve puhata. Teine põhjus on muidugi väsimus, mis on nende 15 aastaga tekkinud. Kolmandaks põhjuseks võib tuua ka koroonakriisi – väga pingeline ja pingutust nõudev aeg.“

„Aga see ei tähenda, kallid kuulajad, et ma teid maha jätan või selja pööran. Me kohtume teiega kõikjal. Iga päev Eestimaa erinevates kohtades,“ sõnas Roosileht, et need kohtumised ei toimu enam raadio Star FM hommikuprogrammis. Roosileht lisas lõpetuseks, et katki ei ole küll mitte midagi. „Minu ja minu tervise jaoks on see niisugune rõõmupäev ja väga lahe päev.“ Allan tänab ka kogu meeskonda, keda võib-olla tihti ei kohanud, kuid kes olid kogu aeg olemas.  

Star FM programmijuht Allan Vinogradov sõnas: „Täname Allanit kõigi nende värvikate aastate eest, mil ta on olnud raadio Star FM hommikuprogrammi südameks. Teda armastatakse tänu ta elurõõmule, laiale silmaringile ja sütitavale positiivsusele. Tema kaunis eesti keel ning suurepärane eneseväljendusoskus on samuti vaid ülivõrdeid väärt.“

Raadio Star FM ja TV3 Grupi rahvas tänab Allan Roosilehte, soovides talle edaspidiseks palju kordaminekuid ja edu. „Meil kõigil on, mida meenutada, sest Allan on olnud paljude põnevate ideede taga ja eriliste ettevõtmiste hing. Suur aitäh talle selle eest!“ tänas TV3 tegevjuht Signe Suur.