Intervjuu Genkaga.Video: Martin Ahven
Üritused
15. august 2020, 05:44

ÕL VIDEO JA GALERII | Genka Hip-hop festivalist: ürituse korraldamine koroonatingimustes tekitas halle karvu!

Sel nädalavahetusel toimub Elva pikkade sihvakate mändide ja kuuma päikese kustudes perfektse tähistaeva all Eesti Hip-hop festival (EHHF). Seda juba 14. korda. Legendaarsest räpparist korraldusboss Henry "Genka" Kõrvits sõnab aga, et tänavuse festivali paika loksutamine on olnud läbi ürituse ajaloo kõige keerulisem.

"Korraldamine on poole raskem. Ütlen kohe ausalt välja. Ettekirjutisi ja regulatsioone on palju. Meil, kui esmakordselt sellises olukorras oleval tiimil, pole neile regulatsioonidele kohe väga häid lahendusi. Aga me oleme terviseametiga mitu korda laua taga istunud ja oleme asjad ära lahendanud nii, et oleks timm," räägib Genka, kui pidu käib ja laval on esimene esineja.

Korraldajad on pannud palju rõhku viiruse leviku takistamisele

„Palume inimestel käituda vastavalt regulatsioonidele. Kohapeal on olemas kõik vajalik, et üritus toimuks võimalikult ohutult,“ rõhutas festivali peakorraldaja Genka juba enne üritust. EHHF-ile müüdi kokku vaid 2000 piletit, festivalil on müügil näomaskid ja ilma näokatteta üritusele sisse ei pääse. Kandma peab maski viibides inimestega tihedamalt asustatud punktides: järjekordades, lava ees, võistlusi jälgides jne. Festivali territooriumil leidus ka hulga desovahendeid ja oli võimalus seebiga käsi pesta. Ka telklas tehti uuendusi, et vältida massilisi koosolemisi. „Vanasti olid kõik telgid hunnikus, kuid seekord reguleerime telkide asetust ja paneme inimestele südamele, et 2+2 reegel toimiks,“ tõi Genka välja olulise põhimõtte.