5MIINUSTFoto: Marleen Muhuste
Saund
14. august 2020, 11:01

KUULA | 5MIINUSE ja Hendrik Sal-Salleri uus lugu „Loodus ja hobused” räägib suvearmastusest

Eesti bänd 5MIINUST andis fännidele välja kesksuvise maasika: loo "Loodus ja hobused", kus lüürika poole pealt lööb kaasa vanameister Hendrik Sal-Saller. Muusikasse andis 5MIINUSE kõrval oma panuse veel Raul Ojamaa ja terviklikuks palaks produtseeris loo Ago Teppand.

Melanhoolne lugu räägib suvearmastusest, mis on nii kuum, et isegi palava suveilmaga ei taha voodist välja tulla ja taustaks käib telekas looduse saade.

Venelane selgitab, kuidas Sal-Saller sellesse looduspilti sattus: "Mõte Smilersiga midagi koos teha oli meil juba ammu ja mõlemapoolselt. Kui Kohver käis mu juures oma salmi lindistamas, palusin tema käest 30 sekundit tualetis käimiseks ja kui tagasi tulin, oli ta jämminud loo peale Smilersi sõnu, mis täitsa sobisid kogu asjaga kokku. Uurisime pärast Sal-Salleri numbri ja kutsusime stuudiosse!"

Seksikas pala sai eepilise video VAAS Agency poolt. Lavastaja Philip Kaat: "Video sündis vägagi spontaanselt. VAAS kutsuti Viirelaiule puhkama samal ajal, kui ka miinused seal pesitsesid. Ühendasime jõud ja freestyle-mõtteviisiga hakkasime salvestama. Tahtsime teha miskit, mis erineb 5MIINUSE eelmistest videotest, seega must-valge rustikaalne lähenemine kõnetas meid vägagi. Rändasime ajas tagasi ja võtsime üles meeste elud üksikul saarel, pärast tüli tõttu merehätta jäämist ja nende lunastust müstilise majakavahi kaudu."

 

19. septembril tähistab räpipunt 5MIINUST Tallinnas oma 5. sünnipäeva karjääri seni suurima kontserdiga, mis leiab aset ainulaadses Patarei Merekindluses!

Viis aastat tagasi augustikuu lõpus seiklesid neli poissi Lääne-Virumaa alevis nimega Võsu. Pärast üht arusaamatut nädalavahetust oli sündinud neli laulu ja ansambel nimega 5MIINUST. 5MIINUST, mille punti võeti vähem kui aasta pärast üks Eesti äratuntavaima häälega sepik. Paljud on arvanud, et just see oli Eesti kultuuriloo lähiajaloo kõige olulisem nädalavahetus ja nad ei eksi.

5MIINUSE looming ei vaja kellegile tutvustamist. Tänapäeva moodsaks klassikaks kujunenud ansambel on teinud ajalugu tõelise hitisajuga, mille hulka kuuluvad: "Aluspükse’", ‘"Tsirkus’", "Trenažöör", "Erootikapood". Grupi hitt "Paaristõuked" püsis Eesti raadiote edetabelis tervelt 20 nädalat ja hoidis digikanalites esimest kohta lausa 14 nädalat jutti. Ning nende singel "Peo lõpp" on kujunenud koosseisu kõige kiiremini tippu jõudnud looks. Youtubes on juba täitunud miljon vaatamist ja Spotify kuulamiste arv jõuab kohe poolemiljonini.