Mihkel RaudFoto: Mari Luud
Inimesed
13. august 2020, 16:16

Mihkel Raud reisimisest koroona ajal: lennukid on inimtühjad ja pardaleminek paari minutiga tehtud

"Praegu on reisimine omamoodi põnev ja väljakutseterohke, midagi hullu pole," räägib Mihkel Raud, kes sai koroonakriisi ajal paar korda üle ookeani Ameerika ja Eesti vahel reisida Retro FM hommikuprogrammis “Ärkamisaeg”

"Küll aga on lennukid inimtühjad. Kui normaalses olukorras oleks pardal umbes 300 reisijat, siis praegu on võib-olla ainult 20-30 inimest," sõnab Raud. "Lisaks on piletihinnad ropult kallid, loogiliselt võiks need langeda, aga hoopis vastupidi. Ma pole selliseid numbreid varem näinud. Muidu on tore –  lennuk tühi, pardaleminek paari minutiga tehtud ja inimestel maskid peas," kirjeldab ta. 

Pere Mihkliga tihti reisil kaasas ei käi, sest laste jaoks on ajavahega harjumine väga keeruline. “Kui lendad Ameerikast Eestisse, oled päev läbi zombie, õhtul ärkad ellu ja oled öö läbi üleval. Täiskasvanuna saad aru, et pead minema magama, aga ega lapsed sellest aru saa, tormavad öö läbi ringi, karjuvad ja mängivad. See on ikka väga-väga keeruline. Sellepärast me ei ole tahtnud neid ka väga edasi-tagasi trööbata,” selgitab ta.

USA-st Eestisse reisimisel kehtib aga eneseisolatsiooni nõue. Kohe kui lennujaamas maandutakse, pannakse ette isolatsioonile kohustav paber. Mihkel leiab, et see nõue on igati mõistlik. “Kui ütlesin, et tulen ameerikast, läksid tüübid näost valgeks ja tõmbasid omale ühe maski veel pähe,” meenutab Raud naljatledes ühte olukorda.

Lisaks avaldas Mihkel, et aasta lõpus oodata on uut raamatut. "Senini on minu raamatud olnud eluloolised ja eneseiroonilised, sedapuhku tuleb juttu suhteteemadest. Ühesõnaga, raamat armastusest,” avaldab kirjanik põneva uudise.