Indrek Ventmann enda uue ilmakodaniku Teodori ja 3aastase poja HermanigaFoto: Kerli Sosi
Inimesed
13. august 2020, 15:39

Palju õnne! Indrek Ventmanni perre sündis teine laps: pojal oli iga päev uus nimi

Laulja Indrek Ventmann sai 16. juulil teise lapse isaks. Indreku abikaasale möödus sünnitus plaanipäraselt ja terve poisslapse nimeks sai Teodor Ventmann. Valikus oli mitu nime, mistõttu lõpliku otsuse mõtlesid nad teha pärast sündi lapsele otsa vaadates. Asi ei läinud aga plaanipäraselt.

„Kahjuks või õnneks talle otsa vaadates see kõige õigem nimi ei selgunud, sest kõik nimed sobisid. Nii saigi meie teine laps olla mõni päev ühe nimega, siis jälle teisega. Pärast kolme nädalat pidime siiski lõpliku otsuse ära tegema, sest lasteaiakohad tahavad ju registreerimist,” räägib Ventmann lustaka loo.

Ventmanni sõnul on uus ilmakodanik tubli ning kasvab jõudsalt. „Ta annab vanemale vennale päevasel ajal ilusti aega uue elukorraldusega harjumiseks, kuid öösiti tuletab end aeg-ajalt meelde ka.”

Peres kasvab ka 3aastane Herman, kes ootas väikevenna tulekut pikisilmi. „Siiamaani on läinud harjumine uue pereliikmega pigem ladusalt. Mulle tundub, et sellele aitab kaasa ka pikk isapuhkus, mis alates juulist nüüd võimalik on. Saame abikaasaga mõlemad olla täiesti laste päralt ja neile tundub see meeldivat,” lausub laulja.

Kui palju on erinenud isaroll võrreldes esimese lapse sünniga? „Seekord oli sünnitusmajja minnes ja sealt lapsega väljudes hoopis kindlam tunne. Asusin kohe esimesel päeval kõiki vajalikke toiminguid tegema ja beebiga valesti käitumise ees hirmu enam ei olnud,” ütleb mees. Suurimaks erinevuseks peab ta tähelepanu jagamist. „Pärast Hermani sündi olime kodus ainult ühe vastsündinuga. Me jõudsime kõike jälgida ja imetleda tunde magavat lapsukest. Nüüd kuulub päeval enamik aega siiski suurema poisiga tegutsemisele,” sõnab Ventmann.

Isarolli naudib mees väga ning ta soovitab lapsevanema ametit kõigile. „Enamik päevi möödub ju mängides, avastades, natuke mürades ja ka kasvatades. Lapsevanemaks olles tuleb lihtsalt rohkem planeerida ja arvestada ka kurnavate perioodidega. Aga elu on hoopis lustlikum!” ütleb ta rõõmsalt.

Lapsevanemapuhkusele jäi hetkel Ventmanni abikaasa, kuid mees ei välista võimalust vahetada naisega kohad. „Õnneks võimaldab mu praegune elukorraldus suhteliselt paindlikku graafikut, mistõttu saan päris palju juba praegu kodus olla. Aga võib-olla näiteks aasta pärast jään hoopis ise vanemapuhkusele ja annan naisele võimaluse tööle naasta.”