Paap KõlarFoto: Teet Malsroos
Inimesed
13. august 2020, 10:48

KAHEPALGELISUS? Koroonahirmus Paap Kõlar piirab rannaskäiku, samas ootab Surfiparadiis rahvast nädalavahetusel suurele festivalile

Pea terve suve, kui siseturismi peaks soodustama, on Hiiumaa Ristna lõunaneemele viiv tee olnud autodele ning imekaunis rannaäär lõkke tegemiseks ja telkimiseks suletud. Piirajaiks on ümberkaudsed eramaade omanikud eesotsas kunagise Jaak Joala menugrupi Radar trummari Paap Kõlariga – nad hoiavad enda kehtestatud reeglite rikkujatel silma peal videokaamerate ja drooniga. 

"Jutt on erateest, kus piirangud kehtivad seni vaid mootorsõidukitele ja sedagi ajutiselt, jalgsi ei takistata seni kedagi. Tegelikult ei saaks keegi keelata kogu eramaal liikumine üldse keelata, kui osutub vajalikuks, kuid see pole eesmärk," sõnas Kõlar Kroonikale.

"See, kuidas maaomanikud suhtuvad võimalikesse uutesse viirusekolletesse ja kuidas reguleerivad oma erateel sõidukite ligipääsu, saavad ainult nemad ise otsustada ja antud juhul on otsus mitme maaomaniku poolt ühine," selgitas ta, et uus viirusekolle poleks Hiiumaa huvides.

Samas ootab Surfiparadiis rahvast nädalavahetusel suurele festivalile. Nimelt toimub 14-16.08 seal "Bashment" muusikafestival.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.