Marek KalmusFoto: Robin Roots
Inimesed
12. august 2020, 13:29

Marek Kalmus kritiseerib Eesti noori: seisab 30 ringis mees, meeletu magu, ahter lai nagu sadamakai (3)

Kulturist, suurte lihaste ja salenemisprogrammide poolest tuntud Marek Kalmus tõdes, et rannas käies talle sealne vaatepilt sugugi ei meeldi. Nimelt on tema hinnangul noored inimesed jubedalt ülekaalus.

"Olen sellel suvel tavapärasest natuke rohkem randa jõudnud ja see pilt mis seal on avanenud, no päriselt. See on kohutav," kirjutab mees avameelselt. "Minu mõistus keeldub sellest aru saamast. Noored inimesed! Nii mehed kui naised. 30 ja kaugelt alla 30aastased, isegi lapsed. Tugevalt ülekaalus ja selgelt on näha, et füüsis on rohkem kui nõder. Seda on näha nii kehakoostisest kui inimeste rühist, kõnnakust. Ausalt, mul tekib küsimus kuidas te, kallid inimesed, üldse elus püsite? Kuidas te endaga toime tulete?"

"Samas muidugi, kui vaadata teie toiminguid rannas, siis ma enam ei imestagi nii palju. Suu peab lakkamatult käima. Krõpsud, pirukad, limonaadid vms. Vanematel õlled, siidrid ja ikka kogu aeg visatakse kõiksugu hääd-paremat endale sahtlisse," kritiseerib Kalmus.

"Seisab 30 ringis mees, minu kasvu, kehakaal 130+ kg tugevalt. Vöö ümbermõõt poolteist meetrit vähemalt. Ahter lai nagu sadamakai. Meeletu magu ulatub mehest pea pool meetrit ettepoole. Seisis ta seal rannal ja vaatas mind nagu mingit võõrkeha nähtavasti. Jalge ees askeldas tal alla 10aastane poiss. Isa koopia. Miks te teete enda lastega nii?" küsib ta. "Kogu selle koroonahulluse tausalt seda vaadates, no tõesti. Te peategi, inimesed, kartma grippi haigestuda, sest ei või ju kindel olla, kas te selle ikka üle elate."

Kalmus lisab veel: "Võite ju arvata, et ma selle postitusega ennast kuidagi tähtsaks tahan teha, kuid ei, päris ausalt, see nii ei ole. Ma olen põhimõtteliselt viimased 25 aastat suht samas vormis olnud ja ega lähedalt see pilt nii tore enam olegi, kui distantsilt tundub, kuid poole aasta pärast on mul ka juba esimene juubel. Seda arvesse võttes olen ma vägagi rahul enda praeguse tervise ja füüsisega. Olen rahul, et olen viitsinud hoida seda, mis minu vanemad mulle siia maailma sündides kinkisid. Just, elu on kingitus, mida tuleks kõikidel hoida, aga mitte sellesse ükskõikselt suhtuda."