Foto: George Coletrain / Unsplash
Suhted
13. august 2020, 17:48

12 nippi, kuidas teha abieluettepanekut parimal moel

Abieluettepanek on imeline ja unustamatu sündmus iga inimese elus. Mõistagi tahad sa, et see oleks ideaalne ning su kallim nutaks õnnest. Cosmopolitan annab 12 nõuannet, kuidas teha kõige meeldejäävam abieluettepanek. 
  • Mida varem, seda parem

Oleme filmides näinud, kuidas mees jookseb poodi ja ostab sõrmuse vaid hetk enne abieluettepanekut? Ära palun tee seda! Pole vaja ka paanitseda, kui sul ei ole aimugi, milline on su kallima unistuste sõrmus. Eksperdid soovitavad õige sõrmuse valikuks tuhnida näiteks kallima Pinterestis kaks-kolm kuud enne ettepanekut. Küsi nõu ka tema sõpradelt ja sugulastelt, kuid ole hoolas ja vali inimesed, kes oskavad saladust hoida. 

Määra võimalikult täpselt sõrmuse suurus. Selleks võid mõõta kallima olemasolevaid sõrmuseid. Kui sa ei tea jätkuvalt õiget suurust, siis ei jää muud üle, kui osta reguleeritav sõrmus.

Foto: George Coletrain/Unsplash
  • Peida sõrmus hoolikalt

Ole sõrmust peites ettevaatlik, sest sa ei taha ju üllatust rikkuda! Vali selline koht, kust su kallim seda kindlasti ei leiaks – mõni ülikond, mida sa ei kanna, või hoopis kohver, mida sa lähiajal ei kasuta. Samuti võid anda sõrmuse hoiule kellelegi, kes saaks seda enda käes varjata, kuni abieluettepaneku tegemise päev läheneb. 

Kui sul on kalduvus unustada ja sa kardad, et hea peidukoht võib sul endalgi meelest minna, siis kirjuta kindlasti meeldetuletus kas telefoni või paberile. 

  • Mõtle läbi eelarve

Väga paljud unustavad, et tuleb mõelda ka sellele, kuidas abieluettepanekut üldse teha, ning kulutavad mõtlematult kogu raha sõrmusele. Tegelikult on sõrmus vaid pool tööd ja tuleks planeerida kogu ettepaneku eelarve. 

  • Kui teed ettepaneku naisele, siis veendu, kas tema küüned on korras

Naine, kelle jaoks on maniküür oluline, tahaks kindlasti, et tema küüned oleksid abieluettepaneku saamise ajal korras. Mõtle kasvõi neile Instagrami piltidele, mida ta raudselt koos sõrmusega teeb! Kui sa ei ole kindel, kuidas kahtlust äratamata juttu küüntele viia, siis palu mõnel kallima sõbrannal viia ta ilusalongi. 

  • Vali õige kuupäev 

Oleks väga romantiline teha abieluettepanek kallima sünnipäeval, kuid see on vaid teooria. Vali aeg, mis ei haaku mõne teise tähtpäevaga, sest abieluettepanek väärib omaenda kuupäeva. 

  • Ära tee midagi primitiivset

Väga lihtne on minna Youtube'i või Instagrami ja kopeerida sealt mõni suurepärane ettepaneku tegemise viis, kuid võimalusel tuleks seda vältida. Mõtle enda ja oma partneri suhtele: võib-olla saab abieluettepanekut siduda teie esimese kohtingu või suudlusega? Või hoopis valida selleks koht, kus sa avastasid, et oled temasse armunud? Tee abieluettepanek nii, et kallim tunneb, et kõik on valitud just ekstra tema järgi. See ei pea olema super-hüper loominguline, kuid võiks olla eriline. 

  • Pööra tähelepanu detailidele

Isegi kui sa oled jõudnud suurepärase ideeni, mis rabab su kallima jalust, ära unusta detaile. Mõtle, kus sa oma ideed teostad, millist kujundust sa selle jaoks vajad ja millised detailid teevad sinu ettepaneku täiuslikuks. Just detailid panevad su kallima arvama, et sa oled planeerinud ettepanekut kuude viisi – isegi kui sa tegelikult ei ole. 

  • Las lähedased inimesed olla mõne sammu kaugusel

Abieluettepanek on miski, mis võiks jääda kahe inimese vahele. Kuid pärast seda, kui su kallim ütleb „jah“, tekib tahe seda tähistada. Sel juhul oleks tore, kui kõige lähedasemad inimesed oleksid selleks valmis ja käeulatuses. 

  • Mõtle fotograafile

Üks kõige erilisemaid hetki sinu ja kallima elus – seda mälestust sa juba kaotada ei taha! Seetõttu võiksid mõelda fotograafile, kes seda jäädvustab. Kui eelarve lubab, siis võid palgata professionaali. Kuid piisab ka sõbrast, kes teeb telefonikaameraga paar klõpsu või hoopis filmib. Ka su kallim on hiljem tänulik, et sa selle peale mõtlesid. 

  • Kanna midagi vabamat

Vaatamata sellele, et liibuvad teksad näevad lahedad välja, võivad need kogu üllatuse ära rikkuda, sest sõrmusekarp on üpris suur pingul tasku jaoks. Seega tuleb mõelda, milline riideese oleks sündmusega kooskõlas ega reedaks samal ajal sinu üllatust. Mõni ruumikas jakk suurte taskutega on kindlasti hea valik!

  • Unusta ühiskondlikud normid

Me elame aastas 2020 ja kui sa tahad teha partnerile abieluettepanekut, siis lihtsalt tee. Mõned rahvused ei põe üldse konservatiivsuse pärast. Šotlastel on traditsioon aastast 1288, et liigaasta 29. veebruaril võib naine teha mehele abieluettepaneku. 

  • Naudi protsessi

Ettepaneku planeerimine võib olla närvesööv, kuid ära unusta kõige tähtsamat – sa leidsid enda elu armastuse ning tahad temaga abielluda. Mitte miski ei saa olla tähtsam, seega võta sellest protsessist viimast ja naudi iga hetke!