Tomi RahulaFoto: Martin Ahven
Üritused
12. august 2020, 10:20

Tomi Rahula Ameerika korraldatavast Eurovisionist: kõlab kahtlaselt, kui Ariana Grande või Madonna sooviks sellest osa võtta

"See on loogiline jätk, sest "oma ala" tuleb ju populariseerida. USA on juba mõnda aega selle üritusega seotud, sest tegu on laulude võistlusega ja paljud riigid kasutasid juba "eile" nende muusikute, produtsentide ja sõnade autorite abi," räägib "Eesti laulu" peaprodutsent Tomi Rahula Eurovisioni lainemisest Ameerikasse.

Tomi Rahula aga ei usu, et suured staarid võiksid seal üles astuda. "Ma ise isiklikult ühtegi USA staari ei tunne, aga kõlab väga kahtlaselt, kui Ariana Grande või Madonna sooviks kõigepealt osa võtta mingi osariigi kvalifikatsioonist, siis poolfinaalidest ning lõpuks veel finaalist. Kindlasti hakkame seal nägema rohkelt uusi tõusvaid tähti muusikamaailmas ja küllap tuleb sinna ka juba veidi tuntumad tegijaid, aga A-klassi staaride osas olen pigem skeptiline," ütleb ta.

Artikli täistekst refereeritud Kroonikast.

Ameeriklased on otsustanud Euroopalt šnitti võtta ja korraldavad oma Eurovisioni, mis kannab nime Ameerika lauluvõistlus, vahendas eurovision.tv. 

Ameerika versioonis võtavad mõõtu USA osariigid ning kõigepealt toimuvad kvalifikatsioonid, siis poolfinaalid ja lõpuks suur finaal. 

Ameerika lauluvõistluse korraldamisel löövad kaasa ka Eurovisioni tiimiliikmed, näiteks lauluvõistluse mitmekordne tehnikaboss Ola Melzig ja produtsent Christer Bjorkman. 

"Ameerika versioon saab olema midagi, mida Ameerika televisioonis varem nähtud pole," ütles võistluse produtsent Lenhoff. "Võistlus on avatud kõigile lauljatele, olenemata, kas nad on amatöörid või neil on juba plaadileping. Kedagi ei jäta välja."

Ameerika lauluvõistlus toimub pärast 65. Eurovisioni lauluvõistlust järgmisel aastal. 

Mullune Eurovisioni võitja Duncan Laurence Foto: Jörgen Norkroos