Viru folk 2020Foto: Heiko Kruusi
Üritused
9. august 2020, 10:04

GALERII | Folgisõbrad kogunesid Käsmu Viru folgile

Tänavune Viru folk kandis endas Norra laineid ja folgipidu oli tänavu just selle riigi teemaline. 

Norrat teatakse ka lõhe- ja tursapüügimaana. Ja muidugi suure suusariigina. Selleaastane Viru folk andis hea ülevaate nii Norra muusikast kui ka kogu kultuurist - filmid, teater, kirjandus ja palju muud. 

“Koroonaviiruse levik ei ole uudis. Kuigi tõesti on tekkinud uued puhangud, oleme ürituse toimumiseks hästi ette valmistunud,” ütles Viru folgi peakorraldaja Peep Veedla Õhtulehele, kui uurisime, kuidas on festival valmistunud koroonaviiruse leviku vastu. 

“Kogu programm ja üritus on korraldatud, arvestades võimalikku haigusohtu. Oleme viinud sisse mitmed muudatused, näiteks jäävad ära öösimmanid ja rahvamajas, kus toimuvad mõned kontserdid ja kino, on paigutatud 200 tooli asemel hõredalt vaid 100 istumiskohta. Teenindajatele jagame soovi korral maske ja piletikeskusele on tellitud pleksiklaasist sein. Igal pool on olemas desinfitseerijad, isegi kauplejatega on tehtud leping, et peab olema võimalus käte puhastamiseks,” selgitab Veedla. Ka metal- või rokk-kontserte, kus inimesed kogunevad lava ette ja elavad kaasa, korraldaja sõnul ei tule. “Sel aastal on rahulikud kontserdid, kus inimesed istuvad ja naudivad kontserti, hoides distantsi.”