Kayden sünnitas oma teise tütre juuli lõpus. Tema ja poiss-sõbra Dominique'i peres kasvab ka 6aastane tüdrukutirts.Foto: www.instagram.com/kaydenxofficial
Inimesed
7. august 2020, 13:25

Transmees tõi ilmale oma teise lapse: kui mu keha suudab last kanda, miks peaksin sellest loobuma ainult seetõttu, et olen transsooline? (7)

33aastane newyorklane Kayden Coleman on transsooline mees, kes tõi hiljuti ilmale oma teise lapse. Kuigi ta läbis hormoonravi ning mastektoomia, ei ole lasknud ta kirurgiliselt muuta oma genitaale, mistõttu on tal endiselt toimiv emakas ning võimalus last kanda.

Oma esimese lapse, tütre Azaelia, kes on nüüdseks kuueaastane, tõi ta ilmale 2014. aastal. Teine armas tüdrukutirts Jurnee sündis juulis. Laste isa on tema 29aastane elukaaslane Dominique. 

 
 
 
View this post on Instagram

Our little family 💕minus 1 (Zae is on Summer vacation lol) #twodads #transdad #papaseahorse #love #lgbtfamily #gaydads

A post shared by Kayden X Coleman (@kaydenxofficial) on

See, et Kayden on transmees, kuid otsustanud seejuures siiski sünnitada, on paljud inimesed vihaseks ajanud, eriti internetis. Mõned kutsuvad meest isegi koletiseks. Kaydeni sõnul ei ole teiste arvamused teda kunagi negatiivselt mõjutanud. 

“Kui Azaelia sündis, oli palju inimesi, kes ütlesid, et tunnevad talle kaasa, et ta kasvab suuremaks ja on segaduses. Nad ütlesid, et mu laps tuleks minult ära võtta ning kutsusid mind koletiseks. Kuid on oluline, et inimesed mõistaks, et meil kõigil on otsustusõigus oma keha üle ning õigus elada nagu me soovime,” ütles ta. 

Muuhulgas on Kaydenit avalikult ja teravalt kritiseerinud konservatiivpartei liige Angela Stanton-King, kelle sõnul on absurdne, et naine, kes võttis hormoone ja lasi oma rinnad eemaldada nüüd lapsi saab. Kayden on võtnud enda ja teiste transnaiste kaitseks ette ka kohtutee, et teda laimavad ja ahistavad inimesed, sealhulgas Stanton-Kingi, vastutusele võtta.

“On südantlõhestav näha, et maailmas on nii palju vihkamist, aga ma olen tugev. Ma teen kõike selleks, et minu transsoolised vennad saaksid rahus lapsi saada. Ma armastan oma transsoolist keha!” kirjutab ta Instagramis.

Kaydeni sõnul ei tundnud ta tüdrukuna kasvades kunagi, et see oleks tema jaoks õige ning 20aastaselt alustas ta soomuutmisprotsessi. Seejuures teadis ta aga, et ei taha oma genitaale muuta. 

“Ma ei tahtnud rinnahoidjaid kanda, seetõttu teadsin, et isegi, kui ma oma sugu ei muuda, tahan ma oma rindu vähendada. Aga ma ei ole kunagi lasknud oma genitaale opereerida, sest see on kallis, sellega kaasnevad sageli komplikatsioonid ning see võib tundlikkust vähendada. Ma olen õnnega koos, et mul on töötav emakas ja reproduktiivsüsteem, mis võimaldab mul lapsi kanda ja uut elu luua. Seega miks peaksin selle osa endast kõrvale jätma ainult seetõttu, et olen transsooline?” küsib ta. 

 
 
 
View this post on Instagram

I’d like to have a moment of transparency. Being a pregnant transman is difficult. Going from the person on the left, to the person on the right is really hard to deal with. I know I exude confidence and all that but truthfully, I feel really unattractive. I don’t feel worthy of physical attention. In short, I feel gross. I long for the moment when I’m no longer pregnant and can be back to my normal self. For the moment when I can feel attractive and wanted again. I am not posting this for sympathy or anything. I just want people to understand that this shit ain’t easy - AT ALL. What makes it the worst is that in my every day life - nobody knows I am pregnant. I just look like an overweight guy. It’s really hard on the ego. Anyway - that being said, please love yourselves no matter what! Just wanted to share my thoughts! ❤️

A post shared by Kayden X Coleman (@kaydenxofficial) on

Kaydeni sõnul naudib ta rasedust mitmetel põhjustel, näiteks seda, et lisaks uue elu ilmale toomisele muudab see tema habet lopsakamaks. “Mulle meeldib, et rasedus muudab mu habeme tihedamaks. Kuid minul ei kaasne rasedusega samu privileege, mis teistel naistel, sest minu puhul ei ole aru saada, et ma last kannan. Inimesed sageli arvavad, et mul on lihtsalt õllekoht, seetõttu ei pakuta mulle istet või avata uksi nagu teistele rasedatele.”

Kahjuks on ta pidanud taluma ka halba kohtlemist meditsiinitöötajate poolt, näiteks pakuti talle võimalust aborti teha isegi siis, kui ta oli juba 28 nädalat rase. Õnneks igapäevases elus tal oma lastega ringi liikudes probleeme ei ole. “Inimesed näevad kaht meest lapsega ega mõtle sellele, et ma kandsin seda last oma emakas. Ilmselt palju inimesed arvavad, et me kas seksisime naisega või adopteerisime ta,” räägib ta oma esiklapsele Aezeliale mõeldes. “Kui ta ütleb, et tal on kaks issit, ei tekita see kelleski küsimusi, sest me oleme talle õpetanud olema uhke selle üle, kes ta on ja kust ta tuleb.”