Liis Lemsalu ja tema armas sõber WebbiFoto: Kuvatõmmis/Instagram.com/liislemsalu
Inimesed
8. august 2020, 15:40

GALERII | Head rahvusvahelist kassipäeva! Eesti staarid ja nende armsad karvased neljajalgsed (1)

8. augustil tähistatakse rahvusvahelist kassipäeva. Just need, pehmekarvalised ning pikaküünelised, lemmikloomad on enda elu lõbusamaks tegema võtnud mitmed tuntud eesti inimesed. 

Liis Lemsalu

"Kassi nimi on Macrory Webbi Silversky, lühidalt Webbi. Ta on pärit Macrory Scottish Foldsi kennelist. Webbi on suurepärase iseloomuga. Ta on minu jaoks justkui sõber ja loom ühes. Minu uus truu kaaslane, kes pakub mulle väga palju meelelahutust ja head seltskonda," iseloomustas Liis Lemsalu oma kassi Eesti Päevalehele antud intervjuus. 

 
 
 
View this post on Instagram

write a caption 🍤🍤🍤

A post shared by L I I S L E M S A L U (@liislemsalu) on

 Ott Lepland 

Palavalt armastatud laulja päevad teeb rõõmsaks kass Sipsik. 2013. aasta märtsi alguses leidis Ott sobiv kiisu MTÜ Pesaleidja kaudu, mis tegeleb väärkoheldud loomade abistamise ja neile päriskodude leidmisega.

Oti emale jäi silma väike triibuline ühe kõrvaga olevus, kes oli teiste kasside seas kuidagi arglikum ja tõrjutuma olekuga. "Tavaliselt valitakse välja kas suuremad ja ilusamad kassid, kuid see pisike olevus paistis silma sellepoolest, et temal on välimuse tõttu raskem kodu leida," selgitas Ott, miks sai Sipsiku kasuks otsus langetatud Delfile aastal 2015.

 
 
 
View this post on Instagram

Ei tea kas täna esinema ka lastakse... 😁 #sipsik

A post shared by Ott Lepland (@ott.lepland) on

Kertu Jukkum

Kertu on väga suur loomasõber, eriti on naise südame vallutanud kiisud. Naine on asutanud ka MTÜ nimega Nurru Ometi, mille kaudu kodututele kiisudele päriskodusid otsib. Eriline kiindumus on naisel musta värvi kasside vastu, kuna ta usub, et need toovad õnne. Kertu isiklik kass on samuti musta värvi ning kannab nime Panter.

Helen Adamson

Lauljatar Helen Adamsoni kodus kasvab kolm kiisut Käpik (pildil), Maxi ja Volask.

"Ma olen täiesti kassiinimene. Olen loomainimene, aga kassid on minu hingeloomad," ütleb Helen. Esimese kassi sai ta 8aastaselt ning naine ütleb, et võtaks neid omale hea meelega lugematul hulgal, kuid ta siiski tahaks, et igale kassile jaguks piisavalt tähelepanu," rääkis Helen Nipiraamatule aastal 2018.

 
 
 
View this post on Instagram

Selgitan Käpikule miks ta ei saa siia kotti ronida ja miks see pole tema pakk (teisel pildil on Käpiku reaktsioon, et ta kotti ronida ei saa) 😋 Nimelt, läheb see pakk kohe Yandex.Taxi pakiveo teenusega minu õe poole teele! ⁠ ⁠☆⁠ Usun, et väga paljud meist ei ole saanud juba poolteist kuud oma lähedasi näha ja samas on paljud leidnud end olukorrast, kus lähedased vajavad abi, või tahaks oma kallite elu lihtsustada. ⁠ ☆⁠ Minul ootas pea nädala pakk toiduga, et saaksin selle õe perele toimetada. Kuna mu õde läks taas kooli, on tema päevad täis õppimist ning kodust välja liikumine seetõttu raskendatud. Ja ma ise ei liigu praegusel ajal mujale, kui metsa jalutama.⁠ ☆⁠ Mulle tuligi appi pakiveo teenus, mille @Yandex.Taxi.eesti lansseeris eelmisel nädalal. See tähendab, et läbi Yandex.Taxi rakenduse tuleb tellida Yandex.Taxi aga tavalise sõidu asemel valin pakivedu. ⁠ ☆⁠ Kui tavaliselt on kulleriga pakkide saatmine tõesti väga kallis, pluss võtab palju aega, siis Yandex.Taxiga läks kesklinnast Mustamäele saadetud pakk mul maksma vaid 3.1€. Kui oleksin valinud uksest ukseni veo, oli summaks 4.1€ (saata saab muideks kuni 20kg kaaluvat pakki).⁠ ☆⁠ Ma olen nii positiivselt üllatunud kui lihtne paki saatmine oli:⁠ ☑️ Lisasin rakendusse oma õe aadressi ja numbri⁠ ☑️ juht jõudis kohale, panin paki auto tagaistmele⁠ ☑️ minu õde sai sõnumi, et pakk on tema poole teel⁠ ☑️ mina nägin, et juba 9 minuti pärast on pakk kätte toimetatud ⁠ ☑️ sain õelt pildi, et pakk jõudis kenasti kohale. ⁠ ☆⁠ Tõesti, aitäh, Yandex.Taxi seesuguse vajaliku teenuse eest! See oli mulle suureks abiks! Loodan, et see info aitab ehk ka mõnda teie hulgast 😊❤️

A post shared by H E L E N A D A M S O N (@helenadamson) on

Liis Lass

Näitleja Liis Lass on suur loomasõber. Tema perekonnaliikmeteks on lausa kaks kiisut, kes mõlemad on päästetud tänavalt

 
 
 
View this post on Instagram

Kui väikevend käib natuke närvidele...#brotherlylove

A post shared by Liis Lass (@liis_lass) on

 Teele Viira

Lauljanna Teele Viira suureks semuks on Bengali tõugu kass nimega Kröps.

Marilyn Kerro

Eesti tuntuima nõia Marilyn Kerro kodus tegutseb samuti armas kiisu. "Kass on iseseisev. Teda on võimatu taltsutada. Kass ei hoia peremeest, kass hoiab kodu. Kui näed kassi oma unedes, on see märk iseseisvumisest ja õigete otsuste vastuvõtmisest. Olgu see signaaliks, et paremad ajad on ees ja lõpuks tuleb aeg, kui otsuseid võtad vastu ainult sina ise," kirjutas Kerro Instagramis.

Paljas Porgand ehk Merilin Taimre

Blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre on kahele kodutule kiisule kodu pakkunud. Tema kassid kannavad nimesid Elli ja Liisu. 

 
 
 
View this post on Instagram

Thank you Elli for having taught me so much about life and love 🙏🏻 Today, one year ago I brought home a homeless cat from a shelter. Something I've never done and never would have imagined I'd do. They all told me: take a kitten - it'd be so much easier and it'd have no past issues... Nope, I just felt the need to help a soul out. To show someone abandoned pure love. I was wrong thinking I had so much love to give, cause what I actually wanted... Was mutual love - to also be able to receive love. I was ready for another conditional love relationship. But she was given to me to teach me something else - unconditional love. Something I had never actually experienced. Not even towards myself. She made my life pretty miserable at some point. She hid herself under the bed and couch for months. I was not able to see nor touch her, but I talked to her every day. After a few months she would come out to eat in front of me. I was overwhelmed! But she would never let me close. I remember the days I was giving up, thinking if I should take her back. I was used to thinking love existed only mutually. Until I finally realized this was not love. Love does not ask. Love does not make rules and conditions. She is worthy of my love with no obligation to give anything back. One seminar about spirituality changed my way of thinking and I sank into the life of meditation. I started sending her love. Manifesting Elli to open up to me. To trust me. And I remember it soooo friggin well, how a minute later she let me pet her! She literally jumped on the bed! Remember?? That was the moment I saw there is hope for her to heal. And from this day forward we have taken baby steps along the way. Not once have I not been grateful for her teaching me how to love unconditionally. Cause this is the only kind of love I want to experience. She is now my best friend, following me everywhere I go. She loves petting more than she loves food. She literally won't eat if I'm there cause she gives me all the attention in the world. She looks me straight in the eyes with her deepest look. She is an angel on my way. She is here to teach me to love myself just as I love her. 📸 @artur.ee.photography

A post shared by Merilin Taimre (@paljasporgand) on

Rolf Roosalu

Kaks, lausa identset kassi on lauljal Rolf Roosalul. Mehe sõnul on kiisudel näod veidi erinevad, seega vahet suudab ta neil kahel siiski teha.

 
 
 
View this post on Instagram

Kriim #kriimjat6ru

A post shared by ROLF ROOSALU (@rolfroosalu) on  Kirsti Valdstein-Timmer

Kirsti Valdstein-Timmer

Raadiohääle perelemmikuks varjupaigast pärit karismaatiline Mikk.

 
 
 
View this post on Instagram

Mikk, tänase raadiosaate üks staaridest! #suhtes #raadiostarfm #pesaleidja

A post shared by Kirsti Valdstein-Timmer (@kirstitimmer) on