Ööklubi Naiiv Tartus.Foto: Mari Luud
Eesti uudised
5. august 2020, 12:26

Tartu leppis ööklubidega kokku hea tahte põhimõtetes

Naiivi juhatuse liige: üle poole meie töötajatest on andnud negatiivse koroonaproovi (1)

„Konkreetselt ei saa seda nakatunute arvu küll meiega seostada,” sõnab Tartu baari Naiiv juhatuse liige Silver Koppel. Nimelt teatas terviseamet kolmapäeval, et Naiivi koldes on kokku juba 15 koroonaviirusega nakatunut üle Eesti.

Koppel sõnab, et konkreetne seltskond, kes Naiivis viibis ja kellel nädala aega hiljem haigusetunnused ilmnesid, olid pärit Soomest. Hetkeseisuga pole võimalik öelda, kust nemad viiruse said. 

Koppel märgib, et praeguseks on kõikidele Naiivi töötajatele tehtud Covid-19 test. „Hetkeseisuga ei ole veel kõik tulemused 100 protsenti käes. Samas üle poole meie töötajatest, kes on testimas käinud ja ka tulemused kätte saanud, on andnud negatiivse koroonaproovi,” kinnitab ta.

Koppel ise käis samuti täna hommikul koroonatesti tegemas ja ootab pingsalt tulemusi. Tema sõnul oli teisipäeval baar suletud, kuni töötajate testi tulemused veel selgusid. „Tõime eile õhtul Naiivi ka UVC-steriliseerimismasina ja steriliseerisime meie ruumid ära.” 

Ka kolmaski Tartu öölokaal, Genialistide klubi andis teada, et terviseameti andmetel on nende ruume külastanud koroonapositiivne. "Palume jälgida oma tervislikku seisundit kõigil, kes külastasid meid sel õhtul," kirjutas öölokaal Facebookis.

Tartu leppis ööklubidega kokku hea tahte põhimõtetes, öölokaalide külastajatel hakatakse mõõtma kehatemperatuuri

Tartu linnavalitsus leppis Tartu suuremate ööklubide esindajatega kokku hea tahte põhimõtted, millest meelelahutusasutused olid valmis koroonaviiruse leviku tõkestamise eesmärgil kinni pidama, teatati pressiteate vahendusel.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul lepiti ühesugused hea tahte põhimõtted kokku ööklubidega Maasikas, Vabank, Shooters, Level ning kultuuriklubiga Naiiv, kes andsid lubaduse suhtuda tekkinud olukorda äärmise tõsidusega ning anda endast parima viiruse leviku tõkestamiseks.

Ettevõtted lubasid hoolikalt järgida külastajate hajutamise reeglit, milleks kaastakse vajadusel täiendavat meeskonda. Külastajate tervise kontrollimiseks mõõdetakse ka nende kehatemperatuuri. Samuti nõustusid klubid jätkuvalt tõsiselt jälgima, et alkoholi ei saaks osta joobes inimesed. Kahe järgneva nädala jooksul  ei lase leppega ühinenud klubid sisse rohkem kui 200 inimest (enamike eelmainitud klubide puhul on inimeste arv tunduvalt väiksem – nt Levelis 50 inimest, Shootersis 100 inimest).

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on hea koostöö klubidega lootustandev, et viiruse levikule Tartus saab piiri panna. "Meie eesmärk ei ole Tartu ööelu välja suretada – väga oluline on, et kaitstud oleks inimeste tervis ja elaks ka ettevõtlus."