Sussexi hertsogipaar märtsis oma viimasel ülesastumisel Briti kuningakoja ametlike liikmetena. Foto: PA/Scanpix
Inimesed
5. august 2020, 11:52

Harry ja Meghani lemmikloom kannab erilise tähendusega nime

Prints Harry ja hertsoginna Meghani elulooraamatust "Finding Freedom" selgub kaks aastat saladuses püsinud seik - nende koera nimi.

Raamatu teatel võtsid prints ja tema näitlejannast naise varsti pärast pulmi - 2018. aasta augustis. Musta labradori retriiveri nimi on seni selgusetu olnud, kuid kõmulises elulooraamatus paljastatakse, et Sussexi hertsogipaar kutsub oma karvast lemmikut Pulaks.

Koera nimel on eriline tähendus." "Pula on ametlik valuuta Botswanas, Aafrika riigis, kuhu Harry Meghani nende suhte algul viis," kirjutab ajakiri People. Ühtlasi tähendab pula tswana keeles vihma - Lõuna-Aafrikas, kus seda keelt räägitakse, on põuase kliima tõttu vihm äärmiselt kõrges hinnas. Seetõttu viitab nimi Pula väärtuslikkusele ja ka õnnistusele. 

Harry kutsus Meghani Botswanasse juba poolteist kuud pärast nende kolme järjestikust esmakohtumist. Printsi ja USA näitlejanna oli kokku viinud nende ühine sõber. Esimene kohtumine leidis aset Londoni kinnises klubis ning oli nii edukas, et noored leppisid juba järgmiseks päevaks kokku uue randevuu. Kolmandal õhtul veedeti aega juba Harry kodus Kensingtoni lossis.

Botswanas leidsid Harry ja Meghan kinnitust oma tunnete sügavusele. Kuulus paar on Aafrika riiki heategevuse raames hiljemgi külastanud ning aidanud näiteks kaasa kohalike elevantide eluolu parandamisele.