ERKI Moeshow 2019Foto: Arnaud Lafeuillade
Üritused
4. august 2020, 15:05

ERKI Moeshow toimub uuel viisil: esitlused toimuvad personaalsel laval, iseseisva muusika ja keskkonnaga

Noorte moeloojate aasta tähtsaim moesündmus ERKI Moeshow kohaneb oludega ja ei toimu tavapärasel viisil nagu oleme seda aastaid harjunud jälgima.

Seekord toob ERKI moevaatemäng noorte moeloomingu publikuni uudse moelavastuse, showcase’i, vormis. See tähendab, et pealtvaatajatel on võimalik osa saada kuueteistkümne andeka noore disaineri kollektsioonide esitlustest eraldi keskkondades. Iga sõu toimub personaalsel laval, iseseisva muusika, keskkonna ja modellide liikumisega. 

ERKI Moeshow peakorraldaja Karin Kiigemägi sõnab, et traditsioonilise moesõu lavastamine Covid-19 tingimustes poleks olnud võimalik, seega tuli sisse viia muudatused sõu ülesehituse osas. “Kevadel olnud kriisiperiood õpetas olema paindlik ja leidlik. Kui augusti lõpul peaks haigestumiste arv suurenema, on meil nüüd lihtsamalt võimalik reguleerida pealtvaatajate gruppide suurusi selliselt, et see ei ohustaks lavastuse toimumist,” kommenteerib Kiigemägi. 

Tema sõnul oleks moevaatemängu veebiplatvormile viimine olnud lihtsaim lahendus, kuid otsustati aja kulgu kasutada enda jaoks positiivses võtmes. “Seetõttu ka venitasime avalikkuse ette tulemisega,” lisab korraldaja. Otsus oli selge ja kindel juba maikuus, et ERKI Moeshow peab toimuma siiski reaalselt live’is koos publikuga. “Kuna viiruse oht on meie ümber endiselt kõrge, oleme põhjalikult läbi mõelnud võimalused, kui peaksime pealtvaatajate osalemist piirama või looma 2 + 2  reegli. Praegune lavastuse ülesehitus annab meile võimaluse igas olukorras moeetendus läbi viia ja selliselt, et pealtvaataja saaks vahetult osa noorte disainerite põnevast loomingust,” on korraldaja kindel.

Tänavune ERKI Moeshow ülesehitus annab kindlasti publikule vahetuma elamuse ja suhestumise iga kollektsiooniga moelooja enda keskkonnana kujutatud showcase’i vahendusel. Selline lavastuse ülesehitus võimaldab ERKI Moeshow korraldusmeeskonnal luua palju põnevaid lahendusi ka spetsiaalselt pealtvaatajata jaoks. On mida põnevusega oodata!