Eile Tartu ööelu nautinud Kristel ütleb, et kuigi baarid ja lokaalid jälgisid ruumi täituvuse kohta kehtestatud piiranguid, ei tehtud baaris olijad suurt selleks, et võimalikku viiruse levikut takistada. Foto: Mari Luud
Eesti uudised
1. august 2020, 15:51

Nublu kontserti külastanu: ma ei näinud mitte ühtegi inimest maskiga (1)

Reedel Tartus 2 Quick Starti ja nublu ühiskontserti külastanud Kristel ütleb, et publik, fännikaupade müüjad ega ka õlletelgis jooke valanud teenindajad maski ei kandnud. Isikukaitsevahenditega olid varustatud vaid turvatöötajad.

„Tundsin ennast halvasti, kui teenindaja mu poole kummardus, et mind paremini kuulda,” ütleb Kristel, kes mõtles sel hetkel, et võinuks ise maski kanda.

Kristel ei tunne siiski hirmu, et ta kontserdilt nakkuse oleks saanud. Lava ette ta siiski minna ei tihanud. „Lauluväljaku nõlvad olid peresid ja lapsi täis – seal sai kahemeetrist vahet hoida. Panustan ja loodan kaaslinlaste vastutustundele. Me ei saa ennast lõputult koju lukustada,” ütleb Kristel.

Küll aga oleks tema sõnul olnud võimalik inimesi hajutada veel paremini, kui lava oleks ehitatud laulukaare alla, nagu tavaliselt, mitte vastupidi. „Teistsugune paigutus tingis olukorra, kus inimesed olid kaare all ja seal oli raske ohutut vahet hoida. Nõlval ei olnud jälle nii hea akustika,” kirjeldab ta.

Kristel kavatseb igaks juhuks paar päeva kodust töötada. „Üritasin ennast distantseerida nii, et ma ei oleks kellelegi lähemal kui kaks meetrit kauem kui 15 minutit, aga mine sa tea.”

Kontserdiga jäi ta rahule. „Väga lahe oli! Muusikud nautisid laval olekut. Küll aga olime sõpradega siiralt üllatunud, et 2 Quick Start teeb sooja nublule, mitte vastupidi,” naerab ta.

Pärast kontserti arutas Kristel sõpradega, et arvestades koroonaviirusesse nakatunute hulga tõusu võib reedene üritus pikaks ajaks viimaseks jääda.