Zuzu IzmailovaFoto: Teet Malsroos
Inimesed
1. august 2020, 11:27

Zuzu Izmailova sai Robert Sarvelt nõudekirja! Sarv: olete avaldanud laimavat ja eksitavat informatsiooni (4)

Alari Kivisaar on alustanud sõda inimeste vastu, kes on teda laimanud ja tema kohta halvasti öelnud. Sel teekonnal on mehele abiks advokaat Robert Sarv, kellelt nii mõnedki juba nõudekirja saanud on. Selgub, et üks neist on poliitik Zuzu Izmailova!

Zuzu jagab oma veebilehe blogis Robert Sarvelt saadud e-kirja (vaata täispikka kirja SIIT). "Tutvusime kõigi teie kirjatükkidega hr Alari Kivisaare väljaütlemiste teemal (nii teie enda Facebooki seinal kui ka "Virginia Woolf sind ei karda!" grupis) ning meie arvates olete avaldanud hr Kivisaare kohta eksitavat ja laimavat informatsiooni," alustab advokaat. 

Sarv juhib tähelepanu, et Kivisaare vastu algatatud petitsioon, millele Zuzu "teatud inimeste jaoks olulise arvamusliidirna "hääli" kogus", rajaneb lausvalel. "Toon näite: te räägite ühel looduskonverentsil näiteks sellest, kui halb on kliimamuutus (vms). Mingid inimesed kakuvad sealt täiesti suvaliselt kontekstist välja endale sobiva teksti, loovad teist võltskuvandi ning asuvad teie "tühistamist" nõudma," kirjutab Sarv. 

Advokaat ütleb, et Zuzule jalgu jäänud saatelõigus räägitakse tõepoolest vägistamise teemast, kuid Kivisaar ei toeta kordagi seal vägistamist.  "Põhjendus, miks antud asjas tuleb vastu võtta ratsionaalne otsus, on lihtne: kellegi laimamine ehk mulje jätmine inimesest kui vägistamise pooldajast on väga ränk avalik süüdistus. Kui teil ei tule hiljem piisavalt argumente või tõendeid seda toetama, siis ootab teid kohtuotsus, millega mõistetakse välja ilmselt mitu tuhat eurot," kirjutab Sarv. 

Advokaat ütleb, et kui Izmailova saab aru, et soovib avalikult vabandada ja Kivisaarega ära leppida, andku Zuzu talle teada ja detailides lepitakse kokku. Samuti soovib ta saada teada, kui Zuzu soovib "kohtus enda pea pakule panemist". Kivisaare kaitsja lisab, et kiri ei ole saadetud ähvardusena või nõudena hakata raadiohääle andunud pooldajaks, vaid sõbraliku pakkumisena lahendada asi intelligentselt ja viisakalt. "Ei panekski siia kirja lõppu mingit tähtaega, kuid pidage silmas, et me ei saa lõpmatuseni oodata – teil on siiani olnud juba ligi kuu aega, et asja üle järele mõelda ja otsustada," lõpetab Sarv. 

Zuzu vastus Sarvele on lühike: "Kui te arvate, et olen ületanud oma põhiseaduslikke õigusi, siis palun pöörduge kohtusse. Eesti kohus on kõige läbipaistvam tõemõistmise organ. Oma kliendile võiksite soovitada edaspidi oma sõnavõttudes vaoshoitum olla."