Ashley Judd ja Harvey WeinsteinFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
30. juuli 2020, 13:49

Ashley Judd sai loa Weinstein seksuaalse ahistamise eest kohtusse kaevata

USA näitlejanna Ashley Judd sai viimaks loa Harvey Weinstein kohtusse kaevata. 52aastane Judd kinnitab, et jäi ilma "Sõrmuste isanda" rollist, kui oli produtsendi lähenemiskatseid tõrjunud.

Juddi hagi ei võetud algselt menetlusse, sest kohtunik otsustas, et tema ja Weinsteini kui näitleja ja produtsendi suhet pole seadusega reguleeritud. Kuid Ashley kaebas otsuse edasi ning kolmeliikmeline apellatsioonikohus näitas talle rohelist tuld kohtuasjaga jätkamiseks.

Judd on rääkinud, kuidas Weinstein kutsus ta 1990. aastate keskel tööasjus oma hotellituppa ning tikkus talle ligi. Pärast filmimoguli lähenemiskatsete tagasitõrjumist sai Ashley enda sõnul tunda Weinsteini viha: produtsent mõjutanud "Sõrmuste isanda" režissööri Peter Jacksonit, et too Juddile rolli ei annaks. Jackson on Juddi kahtlusi avalikult kinnitanud - tema sõnul oli produtsent talle mõista andnud, et Judd on tülika iseloomuga. Samamoodi mustas Weinstein ka näitlejanna Mira Sorvinot, kes oli tema ligitikkumisele samuti otsustavalt ja tõrjuvalt reageerinud.

Weinsteinile mõisteti tänavu 23aastane vanglakaristus kahe naise seksuaalse kuritarvitamise eest.