Gerli PadarFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
29. juuli 2020, 19:02

Eesti naisstaarid ühinesid sotsiaalmeedia väljakutsega: üksteist toetatakse must-valgete piltidega

Intsagramis levib uus väljakutse, millest on osa võtnud mitmed Eesti naiskuulsused.

Tegemist on väljakutsega, milles osalevad vaid naised. Endast postitatakse must-valge pilt ning juurde kirjutatakse challenge accepted ehk väljakutse vastu võetud. 

Väljakutse sai alguse Türgis mõrvatud 27aastasest ülikooli tudeng Pinar Gultekinist, mis tekitas naiste seas tugevat viha, mida sotsiaalmeedias väljendati. Praeguseks on väljakutse sisu muutunud ning piltidega julgustavad ja toetavad naised üksteist. 

Oma Instagrami lehele postitatakse must-valge foto ja pildi alla kirjutatakse pealkirjad naiste toetamise ja julgustamise teemal. Iga pildiga esitatakse ka väljakutse järgmisele naisele. 

Väljakutset on kritiseeritud kui tühja sisu, mis ummistab sotsiaalmeediat, jättes tähelepanuta rassilised rahutused ja COVID-19 epideemia.

Välismaalastest on pildi postitanud mitmed tuntud naised, nende seas Demi Lovato, Jennifer Lopez, Gabrielle Union, Jennifer Aniston ja paljud teised. 

Aktsiooniga on kaasa läinud ka mitmed kohalikud kuulsused, kes jõudsalt üksteist nomineerivad. Gerli Padar, Kristel Aaslaid, Liina Raud ja mitmed julged ja säravad naisstaarid. 

Aktsiooniga on kaasa läinud ka mitmed kohalikud kuulsused, kes jõudsalt üksteist nomineerivad. Gerli Padar, Kristel Aaslaid, Liina Raud ja mitmed säravad naisstaarid. 

Laulja Gerli Padar esitas väljakutse oma tütrele Amanda Rebecale.

Kristel Aaslaid esitas väljakutse juba pildi postitanud Lenna Kuurmaale.

View this post on Instagram

Challenge Accepted @lennakuurmaa

A post shared by Kristel Aaslaid (@kristelaaslaid) on

Lenna Kuurmaa on pildil heinapõllul ja sai oma väljakutse Liina Raualt.

Inga Lunge postitas samuti pildi, kus leiab, et teda ümbritsevad tugevad naised.