Jelena Kondulainen 2017. aastal Moskva filmifestivalil. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
29. juuli 2020, 13:12

Nõukogude Marilyn Monroe sai insuldi

Mitmekümnes filmis ja seriaalis, muuhulgas Tõnis Kase mängufilmis "Õnnelind flamingo" (1986) mänginud näitlejanna Jelena Kondulainen (62) kosub ajurabandusest.

Omal ajal Marilyn Monroe ja Marlene Dietrichiga võrreldud ingerisoome päritolu näitlejannat ("Sada päeva käskkirjani", 1990) tabas insult restoranis, kirjutab Komsomolskaja Pravda. Sõprade seltsis mõnusalt aega veetnud Kondulainen kurtis ootamatut peavalu, üks käsi ei kuulanud sõna ning mis kõige hirmsam - äkki ei suutnud ta enam rääkida.

Näitlejannale kutsuti kiirabi ning ta viidi haiglasse, kus diagnoositi insult. Kondulaineni seisundi kohta on laekunud vastakat infot - tema pressiesindaja tunnistas Komsomolskaja Pravda teatel, et olukord on väga tõsine. "Loodame imele." Ent värskema info kohaselt on Jelena viidud intensiivravilt tavapalatisse. 

Kondulainen sai seksisümboliks filmiga "Sada päeva käskkirjani", kus tal oli mitu alastistseeni - näitlejanna ujus paljalt sõjaväeosa suures basseinis,  seejärel ilmus alastikujul sõdurite erootilistesse unenägudesse. Õhtuleht kirjutas mullu, et Kondulainen oli otsustanud end juba pärast esimesi võttepäevi ahastusest ära tappa. "Minu päästjaks osutus autojuht," rääkis näitlejanna ühes intervjuus. "Kui ta viis mind võtteplatsilt koju, siis ma rääkisin talle kõigest. Aga tema vastas mulle, et antiikses Kreekas võrdsustati ilusa kehaga naisi jumalannadega. See jutt meeldis mulle ja ma jätkasin filmis mängimist.”

Filmi ei lastud avameelsete ja šokeerivate alastusstseenide pärast, mida nimetati lausa pornograafiaks, tükk aega ekraanidele. Ka näitlejanna ise oli üleöö saabunud kuulsuse üle šokis. Iga tema ilmumist publiku ette võeti vastu suure aplausiga, talle tekkis suur fännide armee. Filmikriitikud nimetasid teda aga „alati paljaks ja lõbusaks Kondulaineniks”.