Märt Avandi 2018. aasta PardirallilFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
28. juuli 2020, 23:18

Pardiralli tuleb sel aastal televisiooni vahendusel

Tänavune Pardiralli toimub 30. augustil televisiooni vahendusel. „Selle telesaate võlu seisnebki selles, et annetanud inimesed näeksid, mille jaoks seda Pardirallit päriselt vaja on,” räägib Märt Avandi saates „Ringvaade suvel”.

 Aastate jooksul on palju vähihaigeid lapsi aidatud. On ostetud ravimeid ning kaetud välismaale minnes nii transpordi- kui ka majutuskulusid. „Nüüdseks on meie liit nii suureks kasvanud, et ilma selleta lonkaks meie süsteem kaht jalga. Ja Pardirall on meie kõige suurem sündmus. Nii et see on muutunud hädavajalikuks,” ütleb Avandi.

„Meie liidust saab ka eelkõige psühholoogilist abi. Kui lapsevanemad saavad enda lapse diagnoosi, siis see muudab maailma kardinaalselt. Ja selletõttu on meil nüüdseks olnud mitu aastat inimene, kes teab, millest räägib ning aitab vanematel jälle püsti tõusta,” räägib ta kiirelt Vähihaigete Laste Vanemate Liidu taustast.

Pardiralli tõttu on muudetud ka seadust, tänu millele on lihtsam ravimeid kätte saada ja mis aitab vanematel olla kauem laste juures. „Kaili Lellep, kes on Vähihaigete Laste Vanemate Liidu esinaine, on andnud hindamatut abi. Seaduse muudatus sai mõned aastat tagasi tehtud ning tänaseks saavad vähihaigete laste vanemad olla kauem enda lapse juures. Ilma, et perekonna materiaalne seisukoht kannataks,” räägib Avandi seaduse muudatusest.

Ehkki Pardiralli jääb tänavu suurürituse mõistes koroonaviiruse tõttu ära, otsustas korraldustiim partide võiduujumist vahendada televisiooni kaudu. „Laseme pardid Kadrioru kanalisse ja kõik on samamoodi nagu varem. Aga on ebatõenäoline, et olukord muutub kuu aja jooksul, seetõttu otsustasime teha telesaate suure rahvarohke ürituse asemel. Seega palun inimestel Kadriorgu mitte kohale tulla 30. augusti õhtul.”

Aita ka sinagi ning osta part pardiralli.ee kodulehelt.