Phillip BlackwellFoto: SWNS/Scanpix
Inimesed
28. juuli 2020, 14:48

KURJUSE KEHASTUS: Briti superstaarisaate võistleja osutus sarivägistajaks

Briti superstaarisaates "X Factor" osalenud mees mõisteti üheksa naise vägistamise eest eluks ajaks vangi.

Phillip Blackwell kandideeris 2008. aastal "X Factorisse", esitades ansambli Spandau Ballet' hitti "Gold", kuid ei suutnud oma etteastega kohtunikele muljet avaldada. Nüüd mõistis kohus Blackwellile 17 eluaegset vanglakaristust võigaste seksuaalrünnakute eest, mis olid aset leidnud 22 aasta jooksul Ühendkuningriigi eri paikades. Daily Maili teatel oli Blackwellil kombeks jälitada noori naisi, kes öisel ajal üksi koju kõndisid. Mitmed ohvrid oli ta enne kuritegu purju jootnud, et need vastupanu ei osutaks. Vägistamisi oli tal kombeks linti võtta.

Blackwell jäi vahele 2017. aastal, kui keegi naine ütles võimudele, et "X Factori" võistleja oli ta une pealt vägistanud. Vägistajalt võetud DNA-analüüs klappis 1997. aastal toime pandud esimese vägistamisega.

Kohtunik Peter Cooke nimetas Blackwelli ohtlikuks ja manipuleerimisosavaks seksuaalkurjategijaks - ohtlikemaks, kellega tal on oma 35aastase karjääri jooksul tegemist tulnud, kui mõrtsukad välja arvata. Kohtus loeti ette ka Blackwelli ohvrite tunnistusi. Üks neist nimetas meest kurjuse kehastuseks.