Kansai Yamamoto 2017. aastal. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
28. juuli 2020, 13:25

Suri David Bowie efektseimate kostüümide autor Kansai Yamamoto

76 aasta vanuses on surnud jaapani moekunstnik Kansai Yamamoto, kes disainis David Bowie kuulsaimad kostüümid, sealhulgas laulja alter ego Ziggy Stardusti ekstravagantse rõivastuse.

Yamamoto tütre sõnul oli tema isal diagnoositud aasta algul leukeemia ning ta suri eelmise nädala teisipäeval, vahendab BBC News. 

Disainer oli tuntud värvikirevate rõivaste poolest, mis olid tihti inspireeritud Jaapani rahvakunsti- ja kultuuripärandist, näiteks kabukiteatrist. 1971. aastal astus ta esimese Jaapani disainerina üles Londoni moenädalal. Sellest sai alguse koostöö laulja David Bowiega. Yamamoto kujundas talle kostüümid nii Ziggy Stardusti kui ka Aladdin Sane'i turneeks.

"Minu rõivad said Davidi, tema laulude ja muusika osaks," ütles moekunstnik 2016. aasta intervjuus. "Nad said osaks sõnumist, mida ta maailmale edastas." Üks Yamamoto kuulsamaid kostüüme Bowiele oli jaapani kanji-kirjaga kaetud keep.

Kansai Yamamoto rõivaid kandsid ka Elton John, Stevie Wonder ja John Lennon. Viimasel ajal on Yamamoto disainitud kostüümides nähtud Lady Gagat.

"Minu silmis polnud mu isa mitte üksnes see eklektiline ja energiline hing, kellena maailm teda tundis, vaid inimene, kes oli ka hoolitsev, heasüdamlik ja hell," ütles Yamamoto näitlejast tütar Mirai. "Ta hindas suhtlust ning külvas mu kogu elu jooksul armastusega üle."