FILE PHOTO: UK premiere of "Yesterday" in London FILE PHOTO: Cast member Ed Sheeran attends the UK premiere of "Yesterday" in London, Britain, June 18, 2019. REUTERS/Henry Nicholls/File PhotoFoto: Henry Nicholls
Inimesed
27. juuli 2020, 19:39

Ed Sheeran räägib avameelselt sõltuvustest: abikaasa on mind hullemast päästnud

Muusik Ed Sheeran paljastab haruldases intervjuus, et on iseloomult inimene, kes langeb kergesti sõltuvuste küüsi. Nii on ta näiteks söönud nii palju rämpstoitu, et süda läks pahaks ja veetnud päevas 19 tundi sotsiaalmeedias!

Mirror kirjutab, et Edi sõnul aitas tema tervist parandada abikaasa Cherry. Samuti paljastas mees, et on rikkuse tõttu kaotanud nii pereliikmeid kui ka sõpru, samuti räägib ta avameelselt, kuidas mõjusid tema vaimsele tervisele pikad maailmaturneed ning kuidas mõjutas ärevus tema suhtumist oma karjääri. 

"Loen praegu Elton Johni raamatut ja seal on palju sarnasusi. Ta kirjutab: "Võisin lihtsalt järjest jäätist süüa ja seejärel süüa neli magustoitu, kuni ma oksendasin." Ma olen sedasama teinud. Või kui ta näiteks on proovinud, mitu martiinit ta juua suudab. Ma olen ka seda teinud," räägib Ed.

"Suhkur, maiustused, rämpstoit, kokaiin ja alkohol panevad sind end aina paremini tundma, mida rohkem sa neid tarbid, kuid need on su jaoks kõige hullemad asjad. Sõltlasena on raske end piirata, aga piirangud on võti," teab laulja omast käest. 

Mehe sõnul ei tee ta asju poolikult. "Ma ei näe mõtet sellel, et jood klaasi veini. Joon parem kaks pudelit. Klaasi veiniga sa piirad end ja ilmselt ei mõjuta see sind järgmisel päeval, kaks pudelit võib sind aga päris kurvaks teha."

Ed Sheerani vara väärtuseks on üle 200 miljoni euro ning ta on kuulsuse ja raha tõttu kaotanud nii sõpru kui ka pereliikmeid. Näiteks on Edi sõnul inimesed temalt isegi varastanud. "Kui saad edukaks ja teenid palju raha, ütlevad inimesed: "Oh, see on sulle hea.", aga see ei ole tegelikult hea, sest inimesed hakkavad veidralt käituma. Minu pereliikmed on veidralt käitunud, inimesed on minult varastanud. Raha ei too õnne ja kui sul on palju raha, tekitab see palju probleeme."

Maailmakuulus muusik meenutab ka, kuidas ta tuuritades käituda tavatses - pidutses ja jõi pärast kontserte varahommikuni ja magas terve järgmise päeva tuuribussis kuni uue kontserdini. "Tuurielu on veider, sest su elu on pausil - midagi erilist ei toimu ja kõik keerleb ümber sinu. Kui tuurilt koju tuled, on elu kolm aastat edasi läinud. Tuuril on iga päev pidu, sest näed iga päev uues linnas inimesi, keda ammu näinud pole. Kui käin Mänchesteris saan oma sõbranna Sophie'ga kokku, Glasgows aga kohtun oma sõbra Grahamiga. Seega jood iga päev ja sellest saab normaalsus."

Sheeran räägib, et kõige hullem tuur oli 17 kuud kestnud "X Tour". "Sõin halvasti, jõin alkoholi ja ei näinud päikesevalgust, sest bussid pargivad kontserdipaikade maa-alustes parklates. Ma ei näinud päikesevalgust umbes neli kuud. Alguses on see lõbus, aga siis hakkab kurb." 

Veel paljastab laulja, et kõige hullematel aegadel, aastal 2015 ja enne seda, veetis ta ninapidi telefonis ja sotsiaalmeedias lausa 19 tundi päevas! "Ühest küljest on mu töö sotsiaalmeediat kasutada, et nooremale generatsioonile nähtav olla." Pärast 2015. aasta tuuri otsustas mees, et proovib mõnda aega ilma telefonita elada. "Inimesed saatsid mulle pidevalt sõnumeid ja ma tundsin survet neile vastata või nendega kohtuda. Tundsin esimesel kuul, nagu oleks suur raskus minu õlgadelt langenud." Ed hoiatab, et sotsiaalmeedia on noortele ohtlik. "Mul on sõpru, kelle 8aastased lapsed on pidevalt sotsiaalmeedias. Lapsed ei ole enam loovad. Kui ma pidevalt telefonis olin, ei olnud ma enam loov. Stuudiosse minnes panin arvuti ja telefoni ära, et saaksin keskenduda."

Kõige sellega on Edil aidanud toime tulla tema abikaasa Cherry, kes pani laulja rangele režiimile - mees hakkas igal hommikul jooksmas käima ja puhtalt toituma. Juba lapsepõlves tuttav olnud paarike soojendas oma suhted üles aastal 2015. Kolm aastat hiljem nad abiellusid. "Cherry sööb päris tervislikult ja hakkasin sama tegema. Ta ei joo eriti palju ja seega ei joonud ka mina," räägib Sheeran. Naine on aidanud Edil toime tulla ka ärevusest põhjustatud paanikahoogudega. Ed meenutab, et üks selline tabas teda Veneetsias restoranis, kui nad oma esimest pulma-aastapäeva tähistasid. "Mäletan, et kohe kui me restorani astusime, mõtlesin: "Viige mind siit kuradi kohast minema!", aga tema ütles: "Keegi ei vaata sind, keegi ei taha midagi. Siin on lihtsalt vanad inimesed, kes naudivad oma kohvi.". Viis minutit hiljem ma rahunesin."