Leida Rammo kinkis linnateatrile enda portree, mille maalis Jüri Arrak (vasakul). Pildil paremalt linnateatri direktor Raivo Põldmaa, Leida Rammo ja peanäitejuht Elmo Nüganen.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
24. juuli 2020, 23:27

LEIDA RAMMO | Raivo Põldmaa: „Leida Rammo portree ootab uue maja valmimist.“

„Meie tutvuse algus Leida Rammoga jääb kümmekonna aasta taha, ta hakkas huvi tundma linnateatri ehituse saatuse vastu. Teatraalina oli Leida jälginud teatri ehituse saagat ning talle tundus, et linnateatrile tehti liiga, kui tookord lõppfaasis ehitus seisma pandi,“ meenutab linnateatri direktor Raivo Põldmaa.

„Hiljem kuulus ta juba nende teatraalide hulka, kes regulaarselt linnateatrit külastas ja mõne aja pärast asutas ta lausa omanimelise fondi rahvuskultuuri fondi juurde, mille kaudu hakati näitlejatele stipendiume jagama. 

Kindlasti me hoiame tema mälestust. Leida kinkis ju mõned aastad tagasi meile oma portree, mille kunstnik Jüri Arrak temast oli maalinud. Ja juba siis sai lubatud, et kui uus maja kunagi valmis saab, riputame selle esinduslikule kohale, arvatavasti publiku fuajeesse nähtavale kohale. Ma väga loodan, et see võiks juhtuda kevadel 2023. aastal,“ ütleb Raivo Põldmaa, kes Leida Rammoga kohtus viimati silmast silma tänavusel teatri sünnipäeval 13. veebruaril.