Foto: Getty Images/Scanpix
Maailm
23. juuli 2020, 16:20

CHICAGOS LAJATAVAD LASUD: president tahab kohale saata abijõud

USA rahvaarvult kolmandas linnas Chicagos hukkub üha rohkem inimesi, kelle surma põhjuseks on tulirelvad. Tänavu on registreeritud juba 411 tulirelvasurma ja lõppu pole näha. Teisipäeva õhtul matustel toimunud tulistamises sai vigastada 15 inimest.

Viimase 20 aasta jooksul on Chicagos olnud enim tulirelvasurmi 2016. aastal, kui registreeriti 762 mõrva, 3550 tulistamist ning 4331 laskude tõttu kannatanut, kirjutas Newsweek. Tänavu võib aga tulirelvasurmade arv selle kahetsusväärse piiri isegi ületada, kui olukord sama hullult edasi läheb. Viimasel nädalavahetusel sai Chicagos tulistamistes viga 70 inimest, kellest 10 kaotas elu. 

President Donald Trump lubas olukorra lahendamiseks saata Chicagosse föderaaljõud. USA Sisejulgeolekuministeerium kavatseb 60 päevaks läkitada sinna 150 föderaalagenti.

Chicago linnapea Lori Lightfoot on aga selle plaani pärast muret avaldanud. Nimelt on sarnast meetodit kasutatud ka Portlandis, kus toimuvast on aga avaldatud videoid, kus föderaalagendid ennast tutvustamata vahistavad meeleavaldajaid.

Chicago linnapea Lori Lightfoot. Foto: ZUMA Press / Scanpix