Raul VaiglaFoto: Robin Roots
Inimesed
23. juuli 2020, 11:58

Raul Vaigla: hullunud vene naised olid ümber Jaak Joala Volga

Jaak Joala 70. aastapäeva puhul toovad laulja lood sel suvel publiku ette ansambel Radar, Märt Avandi, Koit Toome ja Valter Soosalu. 

“Isegi ei pane tähele, et olen vahepeal vanemaks saanud. Olin noortemate vuntsidega, aga ma kuidagi ei taju seda, et vanasti oli parem ja nüüd halvem,” räägib 19aastaselt Radariga liitunud Raul Vaigla "Ringvaade suvel" saates. 

Valter Soosalu, kelle teadmine legendaarsest lauljast vaid juttude ja Internetist leitaval infol põhineb, tõdeb, et Joala oli tohutult andekas. "Minu teadvuses on ta alati olnud ja mul on väga hea meel, et nüüd viimastel aastatel mul on töö kaudu olnud ka võimalus rohkem süveneda ja uurida, mismoodi asi käis," rääkis Soosalu.

“Valteris võib-olla ei ole nii palju staari, kui Jaagus oli,” võrdleb Vaigla Soosalu ja Joalat. Staar oli Joala tõesti ning Vaigla meentab, et tuuritamine oli tema jaoks algul üpris kummaline. “Ma mängisin oma esimesed päevad ja siis ma nägin, mis pärast kontserti toimus – hullunud vene naised olid ümber Jaagu Volga. Meil oli eraldi buss ja me siis vaatasime, et mis toimub. See oli ikkagi üllatav ja kogu see teine kultuur ja teine keskkond, rääkimata minu vene keele oskusest," ütleb Vaigla.

Soosalu rääkis, et Joala repertuaar on kohati ka väljakutsuv. "Eks igal lool on oma väljakutse. Ma ei saa öelda, et neil on tervikuna ühe puuga löödav omadus, millest on raske läbi tungida. Igal lool on oma asjad. Mina nende tulevaste kontserdite kavas võitlen võib-olla sellega, et nad on ulatuselt päris kõrged. Tuleb välja, et Jaak Joala pidi olema üks äärmiselt vastupidav laulja."