Galakontsert "Valguses ja varjus" Kadrioru lilleaias tähistamaks 302. sünnipäeva.Foto: Merilin Ulm
Üritused
23. juuli 2020, 10:58

GALERII | Kadrioru pargi sünnipäevakontserdil esinesid Elina Nechayeva, Madis Arro ja Birgit Varjun

Kadrioru park tähistab tänavu 302. sünnipäeva ja sel puhul leidis Kadrioru pargis aset juba traditsiooniks kujunenud Kadrioru pargi sünnipäevale pühendatud kontsertetendus. Sel aastal kandis kontsertetendus nime „Valguses ja varjus“.

Lilleaeda püstitatud laval astusid üles Elina Nechayeva, Madis Arro, Germán Gholami ja Birgit Varjun, keda saatis ÜENSO orkester koos bändiga dirigent Jüri-Ruut Kanguri juhatusel.

Lavale toodi just selleks sündmuseks kohandatud ainulaadsed töötlused rokk- ja klassikalise muusika hittidest. Kuulata võis nii klassikatöötluses Metallica loomingut kui ka hoogsat kitarririffidega ehitud Puccinit.

Lugusid jutustas ka visuaalteater Utopia Conceptual. Tantsunumbrid rääkisid armastusest läbi aegade, alustades antiikjumalatest ja Kadrioru esimesest isandast Peeter I ja tema abikaasast Katariinast ning lõpetades tänapäevaga. Tantsuetenduse lavastaja-koreograaf on Ingmar Jõela.

Tänavu möödub 302 aastat Kadrioru lossi- ja pargiansambli asutamisest ning kontsert toimub Kadrioru pargi ülemises aias ehk Lilleaias. Selle aasta Kadrioru sünnipäevapidustused ongi pühendatud kaunile Lilleaiale, mille taastamisest möödub 20 aastat. 20aastaseks saab tänavu ka Kadrioru kunstimuuseum, sest 22. juulil 2000 avati renoveeritud Kadrioru loss väliskunstimuuseumina.