Tulistamine matusebüroo juures Chicagos.Foto: AFP | Scanpix
Maailm
22. juuli 2020, 08:06

MÕRVAD CHICAGOS: ohvriterohket nädalavahetust jätkas tulistamine matusebüroo juures (1)

Teisipäeval õhtul Chicago lõunaosas matusebüroo juures toimunud tulistamises sai sai haavata vähemalt 14 inimest, teatas politsei.

Kella 19.30 paiku sõitis hoonest mööda kiirust ületanud maastur, milles istunud tüübid avasid matusele tulnud inimeste pihta tule. Ka sihtmärkide seast mõnedel olid tulirelvad kaasas ning nad vastasid samaga, kuni maastur veidi maad hiljem teelt välja sõitis. Sõiduki sees olnud inimesed jooksid eri suundadesse laiali.

Politsei küsitles küll üht inimest, kuid vahistanud kedagi pole ja ka tulistajate isikud pole teada. Kõik ohvrid on täiskasvanud. Vähemalt üheksa neist on meedia teatel raskes seisukorras.

Ametnikud leidsid sündmuskohalt umbes 60 kuulikesta. Pole teada, kas kaks tulevahetuses olnud rühma varem üksteisega mingil viisil suhtlesid või oli relvavõitlus seotud jõuguvägivallaga. Pealtnägijate sõnul olid kõik tulistajad valgenahalised. Politsei ei olnud teadlik kohalike aktivistide murest, et möödunud nädalal surma saanud mehe matused võivad probleeme tekitada.

Esmaspäeval sai Chicagos kuuli enam kui 20 inimest ja nädalavahetusel 63 inimest, neist surma sai 12. Esmaspäeval lubas president Trump saata linna relvastatud föderaaljõud. Chicago linnajuhid lükkasid plaani tagasi, väites, et see ületab valitsuse volitusi.

Sisejulgeolekuministeerium plaanib siiski lähetada Chicagosse kümneid föderaalagente, et tegelda vägivaldsete kuritegude arvu kasvuga. Chicago linnapea Lori Lightfoot seda ei aktsepteeri: „Mingil juhul ei luba ma Donald Trumpi vägedel Chicagosse tulla ja meie elanikke terroriseerida.“