Helen KõppFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
21. juuli 2020, 08:27

Helen Kõpp küberkiusust: inimene ei jaga oma elu sooviga saada kiusatud (2)

"Ma tahaks ka midagi negatiivsuse vastu öelda, aga saan aru, et ma olen seda teinud juba ammusest ajast. Ma olen ise elanud läbi räige netikiusamise. Nii julma, mida paljud ei kujuta ettegi. Ja mida see on teinud mu tervisele – ma ei räägi sellest ega räägi ka nüüd," kirjutab blogija ja tõsielustaar Helen Kõpp Instagramis oma kokkupuutest küberkiusamisega. 

Helen kirjutab, et kui teda kiusati, hülgasid mitmed tuttavad ta, kuna neile tundus Heleniga sõbrustamine piinlik. "Kõik teised ju arvavad minust sitta ning siis peab ka ise tegema näo, et "seda lolli ma ei tunnegi". Selle asemel, et kellegi eest seista."

Naise sõnul ei vääri ükski inimene kiusamist, hoolimata rumalatest õigustustest. "Seega: selline ebanormaalne argument, nagu mõni kasutab, et "ise ta ju tahab, et teda kiusatakse, sest ise jagab oma elu" pistke endale peesse. Mõtle loogiliselt – mitte keegi ju ei taha, et teda kiusataks. Inimene ei jaga enda muret, elu ega arvamusi sooviga saada kiusatud. Uskumatu, et selline argument levib. Ma aga naeratan, sest tean, et olen üksi omal jõul sellest välja tulnud! Ja minu kõrvale siiski on jäänud paljud inimesed."

View this post on Instagram

Ma tahaks ka midagi negatiivsuse vastu öelda, aga saan aru, et ma olen seda teinud juba ammusest ajast. Ma olen ise elanud läbi räige netikiusamise. Nii julma, mida paljud ei kujuta ettegi. Ja mida see on teinud mu tervisele - ma ei räägi sellest ega räägi ka nüüd. Tolle kiusu ajal hülgasid mu mõned tuttavad inimesed, kuna nad leidsid, et neil on väga mark minusugust tuttavat omada (mis siis et enne nagu väga hästi kõlbas), sest noh... Kõik teised ju arvavad minust sitta ning siis peab ka ise tegema näo, et "seda lolli ma ei tunnegi". Selle asemel, et kellegi eest seista. Need pasarahega kaasaminejad on IDIOODID. Sry, aga kui inimesel oma mõttevõime puudub arusaamaks, millises sitas olukorras kiusatav oli ning äkki oleks viisakas küsida, kuidas ma hakkama saan, kuidas ma üle elan selle, kuidas saaks sind aidata... Selle asemel oli nagu lihtsam maaslamajat lüüa ning oma õigustamiseks teatada, "et aga ise ta ju läks/tegi seda". Viimane fakt absoluutselt isegi tõele ei vasta, seega hale. Häbi-häbi, kui oled olnud üks neist idikatest, kes on eksponeerinud edukalt massihüsteeria vihaga kaasaminekut. ❤️ Suur suur austus aga, kui oled mõistnud situatsiooni ning jäänud iseendaks oma arvamustega. Suur austus ka, kui enne massilollusega kaasa liikusid, kuid oma mõistust kasutades aru said kiusamise mõttetusest. ❤️ (Siis te pole idioodid obviously.) Praegugi - nagu kunagi juba rääkinud olen - alati ei tea reaalsust. Ükski inimene ei vääri kiusamist hoolimata rumalatest õigustustest. Seega: selline ebanormaalne argument, nagu mõni kasutab, et "ise ta ju tahab, et teda kiusatakse, sest ise jagab oma elu" pistke endale peesse. Mõtle loogiliselt - mitte keegi ju ei taha, et teda kiusataks. Inimene ei jaga enda muret, elu ega arvamusi sooviga saada kiusatud. 🤦‍♀️ Uskumatu, et selline argument levib. Ma aga naeratan, sest tean, et olen üksi omal jõul sellest välja tulnud! Ja minu kõrvale siiski on jäänud paljud inimesed.

A post shared by Helen Kõpp (@helenkopp) on