Merit Männiste lõpetas magistriõpingudFoto: Erakogu
Inimesed
20. juuli 2020, 12:49

Merit Männiste lõpetas magistriõpingud: lapse kōrvalt oli õppimine keerulisem, aga hakkama sain! (1)

"Tunne on imeline! Kooliaeg oli küll tore, aga nüüd saan rahulikult keskenduda ka muudele asjadele," ütleb Merit Männiste, kes lõpetas magistriõpingud interpretatsioonipedagoogika erialal.

"Olen lauluōpetajana tegutsenud juba neli aastat. Tundus loogilisena, et arendan ennast just selles valdkonnas. Lauljakarjäär ei kesta igavesti ja pedagoogina saaksin armastatud erialal tulevikus edasi tegutseda," räägib Merit. 

Haridus on olnud Meriti jaoks alati olulisel kohal. "Järjest 17 aastat muusikaōpinguid on nüüd selja taga. 12 aastat Tallinna Muusikakeskkoolis, seejärel bakalaureuseõpe Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias koorijuhtimise erialal, mis tipnes magistrikraadiga." Oli kergemaid ja raskemaid aegu, aga üldiselt sujus Meriti sõnul kōik kooliajal kenasti.

Meriti ja tema kaaslase Jaak Madisoni peres kasvab seitsmekuune Jakob. "Lapse kōrvalt oli õppimine muidugi keerulisem, aga hakkama sain! Jaak läks sageli paariks tunniks väikemehega välja jalutama, et saaksin rahulikult lõputööd kirjutada. Teatud mõttes tegi eriolukorra tõttu kehtestatud kodune režiim kooli lõpetamise väikelapse kõrvalt isegi pisut kergemaks," sõnab ta.

Merit lõpetas magistriõpingud cum laude'ga. "See ei olnud minu eesmärk. Olen alati püüdnud oma asjad korralikult ja kohusetundlikult ära teha ja ōnneks suutsin väga headele hinnetele sooritada eksamid. Suurt pingutust nōudis ka lōputöö kirjutamine. Muidugi olen õnnelik, et suutsin lõpetada ilusa tulemusega." Lõputöö kirjutas Merit oma kogemusest naiskoor Astra kogemusest dirigendina. "Kirjeldasin, kuidas teha harrastuskooriga vokaalset tööd, et kvalifitseeruda 2019. aasta laulupeole. Lōputöö kirjutamine nōudis palju aega ja keskendumist. Ōnneks olid minu juhendajad toetavad ja sain kaitsmisega suurepäraselt hakkama," lisab ta.  

"Eriala annab mulle võimaluse Eesti laulukultuuri edendamises osaleda," rõõmustab Merit.