Ithaka Maria Harito Foto: Mardo Männimägi
Inimesed
18. juuli 2020, 09:27

Lauljate seas popp amet! Ithaka Mariast sai maakler: siin käivad koolitus ja praktika käsikäes (1)

Ithaka Maria Harito (endine Rahula), kes on siiani lavalaudadel laulnud ja muusikaõpetajana töötanud, tegi karjäärivalikul kannapöörde: lauljatarist on saanud kinnisvaramaakler!

Kinnisvaraäri on pärast pandeemiat paljud muusikainimesed oma rüppe meelitanud, lisaks Ithakale ka näiteks Uudo Sepa. “See on mitu aastat küpsenud idee," räägib Ithaka. 

Idee kinnisvaramaaklerina kätt proovida sai alguse tahtest end mugavustsoonist välja saada ning ellu natuke vaheldust tuua. “Soovisin õppida lisaks juurde midagi täiesti uut, mis pakuks minu loominguliste kogemuste kõrval hoopis kontrastseid väljakutseid,” ütleb Ithaka, kes vaid mõni aeg tagasi oma nooremmaakleri karjääriga algust tegi. 

Maakleriamet on Ithaka jaoks küll uus, aga tema tutvusringkonnas on inimesi, kes on kinnisvaraga varem tegelenud. Viimase tõuke andsid lauljale just tuttavad. “Aasta alguses arutasin teemat oma heade sõpradega, kes on tegevad nii äris kui ka kinnisvaras, ning sain neilt julgustust, et reaalseid samme ette võtta,” ütleb ta.

Ithaka on siiani oma valikuga väga rahul ning leiab, et lisaks uutele kogemustele ja teadmistele pakub amet veel nii mõndagi põnevat. Lauljatar tegeleb äripindadega. “Valisin ärikinnisvara, sest mulle meeldiks kaudselt kaasa rääkida linnapildi kujundamises.” 

Maakleriks õppimine käib laulja sõnul paralleelselt töökogemuste omandamisega. “See on ala, kus koolitus ja praktika käivad käsikäes. Alustava maaklerina tegelen hea meelega ka mulle saabuvate küsimustega, mis puudutavad elukondlikku suunda,” räägib Ithaka.

Kinnisvarabüroo, kus Ithaka Maria töötab, müüb ja üürib kinnisvara üle Eesti. Vaadates lauljatari praeguseid objekte, võib sealt leida näiteks Tallinna kesklinnas asuva neljatoalise korteri. 

Umbes pool aastat tagasi pani Ithaka Silvia Ilvese ja Julia Anstaliga kokku ansambli HYYD, mille planeeritud mõisatuur koroona tõttu ära jäi. Laulmist Ithaka siiski kõrvale pole jätnud ning toimetab ka uue ameti kõrvalt muusikaõpetajana ja ka lauljana. “Püüan end muusikas samuti pidevalt täiendada. Mõnus on maailma vaadelda värske pilguga. Stuudios on käsil paar lugu. Mul on olnud õnn teekonda täielikult nautida ning igast sammust rõõmu tunda.”