Lady GagaFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. juuli 2020, 16:35

VINGE! Lady Gaga on maailma edukaim popstaar

Lady Gaga on taaskord naasnud popmuusika tippu tänu oma uuele plaadile „Chromatica”, mis oli viimase kuu enimmüüdud album USA-s, vahendab Bloomberg.

Lauljatar müüs rohkem kui 400 000 eksemplari kuus, kui samal ajal ükski teine artist ei ületanud 300 000. Albumil on kaks singlit „Stupid Love” ja „Rain on Me”, mis tõid talle enim kuulatud artisti tiitli Spotify’s. Samuti ka YouTube’s, kus tema videod kogusid rohkem kui 188 miljonit vaatamist.

„Chromatica” on naise esimene korralik tantsumuusika album viimase kümne aasta jooksul ja tema esimene suurem läbimurre sooloartistina. Gaga alustas karjääri, kui plaadimüük moodustas jätkuvalt suure osa kogukäibest ning tänu millele võidutses ta ka hiljem iTunesis, millest sai peamine muusika kuulamise äpp.

Gaga alustas oma karjääri kolme tantsu- ja popmuusika plaadiga, kuniks ta otsustas stiili muuta ning tegi koos Tony Bennettiga albumi, millelt sai kuulata džässilikke duette. Sellele järgnes album, mis oli segu kantrist ja pehmemast rokkmuusikast. Ehkki kriitikud kiitsid mõlemat albumit, ei olnud need nii populaarsed kui tema varasemad popmuusika teosed, millel on suurem šanss saada Spotify ja tantsumuusika edetabelitesse.