Laura Põldvere ja Kaspar HangFoto: Erakogu
Inimesed
17. juuli 2020, 09:35

Laura Põldvere lõi elukaaslasega käed ka tööalaselt: koos töötamine ei väsita, pigem ühendab (1)

„Jagame omavahel hästi palju – kui Kasparil on mingid tööprojektid, küsib ta minu käest nõu ja mina tema käest. Mul on väga-väga hea meel, et mu on elus selline inimene, kellega saab koos lapsi inspireerida,” räägib lauljatar Laura Põldvere, kes on oma kallima Kaspariga löönud käed ka töises plaanis.

Juba 12 aastat on lauljatar Laura Põldvere korraldanud laululaagreid. Ka sel aastal on võimalik suurematel laulusõpradel enda häälepaelad viieks päevaks valla lasta ning pillimänguhuvilistel oma oskusi arendada – seda Laura Põldvere korraldatavas Oh! Joy laululaagris. „See ei ole isegi mitte ainult laulu-, vaid ka muusikalaager. Mingil hetkel läksime sellele üle, et need lapsed, kes käivad muusikakoolis ja oskavad mingit pilli mängida, võivad ka tulla. Laagri lõpus paneme kokku ülivägeva kontsertsõu, kus laululapsed laulavad ja bänd neid saadab,” räägib Põldvere.

Laagriprogrammi ei kuulu ainult muusikapõhised tegevused, vaid ka näiteks spordimängud ja vahel õhtuti ka karaoke. „Lapsi tuleb kogu aeg tegevuses hoida, et nad saaksid enda mõtlemisoskust ja fantaasiat arendada. Varasematel aastatel on mõned vanemad kartnud, et äkki laps hakkab neid igatsema ja tahab koju minna, kuid tihtipeale on vanemad hiljem rääkinud, kuidas nad helistavad lastele, aga kõnedele ei vastata,” räägib naine lõbusalt, et lastel on laagris nii põnev, et käsi ei tõusegi telefoni haarama.

Muusikalaager on varasemalt toimunud nii Rakvere lähistel kui ka Rannapungerjal, kuid sel aastal tuli eriolukorra järelmõjude tõttu muuta see linnalaagriks. „Väga paljud perekonnad kardavad veel lapsi ööbima saata ja nii tunduski linnalaager kõige mõistlikum. Vanemad teavad siis ise ka, et nende lapsed jõuavad igal õhtul ohutult koju. Me ootame lapsi ka üle Eesti suurima rõõmuga. Äkki neil on sugulased siin Tallinnas või kedagi teist tuttavat,” loodab ta.

Laagris on peale Põldvere veel neli juhendajat. „Lauluõpetajad olen valinud tänu eelnevatele koostöödele. Olulist rolli mängis ka see, et nad oleksid positiivsed ja fantaasiarikkad inimesed, kes suudaksid laste fantaasiamaailmaga kaasa minna, ega oleks liiga tõsised või kurjad,” põhjendab lauljatar oma valikut.

Teiste seas abistab laagris õpetajana ka Laura Põldvere südame võitnud Kaspar Hang. Laura väsimust ei tunne, et ta elukaaslasega ka tööl koos on. Pigem see just ühendab. „Jagame omavahel hästi palju – kui Kasparil on mingid tööprojektid, küsib ta minu käest nõu ja mina tema käest. Mul on väga-väga hea meel, et mu on elus selline inimene, kellega saab koos lapsi inspireerida,” ütleb Laura rõõmsalt ja lisab, et seni on neil kõik hästi sujunud. „Inimesed peavad kiirelt mõtlema ja lahendusi leidma, siis saab igas olukorras hakkama,” on naine kindel.

Aastaid laululaagreid korraldanud Laura alustas laulutundide andmisega juba 16aastaselt. „Võib-olla saigi kõik alguse tänu sellele, et keegi küsis minult nõu. Ja ehk ka sellest, et olen kogu aeg olnud hästi õpihimuline – mulle meeldib end arendada ja seda kõike edasi lastele anda.” Edasiõppimise soov viis Põldvere magistriõppesse, kust ta sai ka hariduse kaasaegses improvisatsioonis. Lauljatarile pakuvad õpetajaametis enim väljakutset inimeste erinevused. „Iga hääl on erinev. Ei ole ühtset tehnikat, mida lapsele õpetada. Tehnika tuleb alati lauljast endast. Tuleb olla hetkes ja minna vooluga kaasa.”

Kõige toredamaks peab Laura rõõmu laste silmis, kui nad saavad aru, et oskavad tegelikult laulda. „Laps tuleb tundi ja on ebakindel, sest võib-olla on ta saanud koolist tagasiside, mis on teda veelgi ebakindlamaks teinud. Õpetaja hakkab teda siis juhendama ja inspireerima, kuniks temast tuleb välja selline hääl, et ta ka ise ära ehmub ja mõtleb: „Vau, kas ma päriselt laulan ka nii hästi?” See on kõige ägedam!“

Kuigi õpetamine on Laura jaoks väga oluline, üritab ta nii laulmist kui ka õpetajaks olemist hoida balansis. „Kindlasti ma ei lõpeta muusika tegemist ära. Need kaks ala peavad käsikäes käima, see on inspiratsiooni alus. Mulle meeldib erinevaid asju teha – olen niisuguseks loodud ja see hoiab mind tegutsemas.”

Rohkem informatsiooni laagri kohta leiab siit.