Tanja Mihhailova-SaarFoto: Martin Ahven
Inimesed
16. juuli 2020, 13:26

Tanja Mihhailova-Saar unistab Itaalias elamisest: ma veereks Eestisse tagasi

„Itaalia on mu lemmikkoht ja mulle väga meeldib see keel. Me ka abiellusime seal,” rääkis lauljatar Tanja Mihhailova-Saar raadiosaates „Vikerhommik” enda soovist mõneks ajaks Itaaliasse kolida.

Itaalias elades järgiks ta „Eat, Pray, Love” („Söö, palveta, armasta”) filmi esimest sõna ning naudiks kohalikku toitu. „Ma kardan, et siis ma veereksin Eestisse tagasi ka,” ütles Mihhailova-Saar naerdes.

Mihhailova-Saarel on itaalia keele õppimiseks olemas ka raamatud, kuid naine on arvamusel, et parim viis keele õppimiseks on tundmatusse vette viskamine ning lihtsalt sõnade pähe tuupimine ei aita tegelikkuses midagi. „Kunagi oli mul eesti keele veerand üks, sest ma ei kasutanud keelt. Aga kui oled teise keele keskkonnas, siis jäävad sõnad ja fraasid meelde. Ja kuniks üks hetk oli mu elu eestikeelne. Oli nutt ja hala, aga siin ma nüüd olen,” rääkis lauljatar omast kogemusest.

Kui aga keele õppimine on raskendatud, siis pandeemia ajal leidis naine endale uue hobi. „Minus ärkas aianduse huvi ja istutasin paar maasikataime,” ütles ta ja lisas lõbusalt, et sai juba paar maasikat ära ka süüa.