Foto: Banksy
Maailm
16. juuli 2020, 12:11

JÄIGAD EESKIRJAD: Londoni metrootöötajad hävitasid kuulsa grafitikunstniku uusima teose

Londoni metrootöötajad eemaldasid mõned päevad tagasi ühest vagunist grafiti, nii nagu nad seda ikka teevad. Alles hiljem selgus sotsiaalmeediapostitusest, et see oli Inglismaa ühe tuntuma anonüümse grafitikunstniku Banksy uusim looming.

14. juulil avaldas Banksy oma Instagrami profiilil video, mis kajastas tema uusima loomingu valmimist Londoni metroos. Selleks ajaks olid metrootöötajad teose juba eemaldanud, järgides eeskirju, kirjutas BBC.

Videos on näha, kuidas metroosse astub puhastajaks riietunud mees, maalib vaguniseintele käsipritsi ja spreivärviga kujutisi haigetest ja näomaske kandvatest rottidest ning lahkub. Video lõpeb Chumbawamba laulusõnadega, mis on ümber sõnastatud nõnda: „I get lockdown, but I get up again“ (ma satun isolatsiooni, kuid tõusen uuesti – ingl. k.).

„If You Don’t Mask, You Don’t Get“ nime saanud teose eemaldasid Londoni metroo puhastustöötajad enne Banksy postituse ilmumist, sest metroos kehtib range grafitivastane eeskiri. Metroovõrgustiku esindaja sõnul käsitleti seinamaalingut nagu iga teist ning eemaldati see kooskõlas kehtivate eeskirjadega.

Londoni metroovõrgustiku jaoks on juhtum pigem julgustav, kuna näitab metrootöötajate kiiret ja põhjalikku tegutsemist. Samas hindavad nad kunstniku üleskutsuvat ja toetavat sõnumit ning on pakkunud talle võimaluse luua oma teos uues vormis ja sobivasse kohta.

 
 
 
View this post on Instagram

. . If you don’t mask - you don’t get.

A post shared by Banksy (@banksy) on