Brigitte Susanne HuntFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
16. juuli 2020, 16:47

TÄIENDATUD! Brigitte Susanne Hundi esindaja ei ole taganenud nõudest IT-firma vastu

Arvutifirma EQ Computer pidi väidetavalt maksma kahe internetis avaldatud kommentaari eest 1480 eurot, sest Brigitte Susanne Hunt tundis end arvamusavaldustest solvatuna.

"Robert Sarv on tunnistanud nõude saatmist EQ puhul valele adressaadile ning vabandanud," ütleb Saaremaa IT-firma omanik Egon Kaljulaid. 

Egon Kaljulaid ütles nädala alguses Saarte Häälele, et ei mõista, kuidas saab temalt küsida mittevaralise ja varalise kahju hüvitamist kommentaaride eest, mis väidetavalt on kirjutatud tema ettevõttelt internetiteenust ostva inimese arvutist.

"Kuna EQ Computer ütles, et tegemist on IP-aadresside edasimüügi olukorraga, siis hetkel kontrollime EQ väited üle ning eks siis saame lõpliku otsuse teha," selgitas Brigitte Susanne Hundi lepinguline esindaja vandeadvokaat Robert Sarv advokaadibüroost EmeraldLegal."

Refereeritud artikli täistekst Saarte Hääles.

Õhtulehe poole pöördus Hundi esindaja Robert Sarv ja väitis, et EQ Computeri vastu pole siiski nõudest loobutud. "Keegi ei ole nõudest „taganenud“– see tähendab lõplikult loobunud, vaid EQ ajakirjanduse vahendusel esitatud väited lähevad kontrollimisele kohtusse eraldi taotluse raames. Kui kohtus selgub, et EQ hetkel täiesti paljasõnalised väited vastavad tõele, siis loobutakse nõudest nende vastu," sõnas Sarv. "Ka ei ole keegi nõude valele adressaadile saatmist tunnistanud. Samuti ei ole keegi EQ ees vabandanud, selleks pole põhjust."