Harvey WeinsteinFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. juuli 2020, 21:14

Kohtunik lükkas tagasi otsuse maksta Weinsteini ohvritele 16,6 miljonit eurot

USA kohtunik lükkas teisipäeval tagasi Hollywoodi produtsendi Harvey Weinsteini vastu kavandatud 18,9 miljoni dollari (16,6 miljoni euro) suuruse väärteoasjade lahendi.

Raha oleks jaotatud kümnete naiste vahel. Mitmed teised süüdistajad nimetasid seda aga ebaõiglaseks, öeldes, et see vabastab Weinsteini, tema produtsendist venna ja ettevõtte nõukogu vastutusest, vahendab BBC.

Lahendus oleks lõpetanud peaaegu kõik Weinsteini, tema ettevõtte ja mitme selle direktori vastu esitatud tsiviilhagid, ent ringkonnakohtunik Alvin Hellerstein jättis selle rahuldamata, sest muidu oleks naised, kellega Weinstein lihtsalt kohtus, olnud samal tasemel kui need, keda ta vägistas ja seksuaalselt ahistas.

Samuti oleks iga hageja saanud 10 000-15 000 dollarit, samas kui Weinsteini kaitsekulude katteks oleks läinud 15 miljonit dollarit.

Eelmisel kolmapäeval esitasid Weinsteini kuue süüdistaja advokaadid kavandatud väljamaksetele vastuväite, nimetades seda julmaks kelmuseks. Nad ütlesid, et niimoodi ei pea Weinstein oma tegude eest vastutust võtma ega maksa raha isiklikult.