Marko AtsoFoto: Erlend Štaub
Inimesed
14. juuli 2020, 14:18

Marko Atso koroona mõjust: kui käed-jalad küljes, on ülejäänu pseudoprobleem

"Eriolukord andis võimaluse artistidele, kellel polnud varem aega, uut muusikat teha. Kui nad seda ei teinud, laksigu elu lõpuni kavereid," räägib Musta Hundi trummar Marko Atso Raadio 2 saates "Hommik!".

Koroonaviirusest tingitud eriolukord ja mitu kuud kestnud seisak mõjutab Atso sõnul majandust järgmise aastani. "Selline pauk jätab jälje väga pikaks. Mulle ei meeldi eriti halada, aga kahju on, et see jätab kustumatu jälje inimese psüühikale. Ma isiklikult ei tea, milleks seda kõike vaja oli: mingite asjade jaoks oli see hea, mingite asjade jaoks halb. Mõned prioriteedid tõi see rohkem maa peale. Ega ma ei vingu, kui käed-jalad küljes, on ülejäänu pseudoprobleem," ütleb Atso.

Samas oli Marko sõnul vahepealne paus hea ja mitmed tegemata jäänud asjad ära teha. "Neli kuud möödusid täiesti teises fookuses kui varem," sõnab ta.

Muusik lisab, et laval esineda on talle alati meeldinud. "Teadsin juba 11aastaselt, et tahan muusikat teha ja eirasin teiste soovitusi midagi muud teha. Mulle meeldib laval olla ja kogeda publiku energiat, ei ole vahet, kas lava ees on 100 või 30 000 inimest. Mõnikord on tegelikult väiksema rahvahulgaga kontsert isegi ägedam."