ReketFoto: Tiit Tamme
Inimesed
13. juuli 2020, 22:04

TV3 VIDEO | Reket esineb jazzifestivalil: tahaks pigem publiku seas olla kui laval

Saabuval nädalavahetusel toimub Haapsalu Piiskopilinnuses esmakordselt jazzifestival TAFF:fest. Sündmuse teeb eriliseks aga see, et erinevad muusikastiilid on ühendatud jazziga. Teiste seas esineb seal ka räppar Reket. „See kooslus on minu jaoks täiesti ennekuulmatut. See sound on äge,” räägib räppar saates „Suvine Duubel”.

Kui paljud kultuurisündmused jäid koroonaviiruse tõttu ära, siis oli ka palju kontserdikorraldajaid, kes otsustasid minna kasvõi läbi tule ja vee, et üritusi mitte ära jätta. „Ma ise mõtlesin, et kõige lihtsam ongi võibolla ära jätta. Püss põõsasse, ootad ära, et keegi annaks jälle selle loa ja siis lähed edasi. Aga kuidagi hakkas kahju, et ei viska püssi põõsasse ja teeme ära,” ütleb jazzifestivali kunstiline juht Raivo Tafenau.

Räppar Reketi sõnul väljus ta mugavustsoonist, kui ta nõustus osalema sellel festivalil. „Vaadata, kuidas olemasolevad laulud kisutakse n-ö tükkideks ja siis pannakse instrumentide abil uuesti tagasi... See on selline kontsert, mida tahaks heameelega publikuna kuulama minna, kui pigem lava peal olla,” räägib ta.