Shanoni kontsert Kuressaare lossihoovis, kus lavale visati avatud ja täis õllepurkVideo: Erakogu
Üritused
13. juuli 2020, 16:15

VIDEO | Shanoni solisti visati täis õllepurgiga: mulle ei mahu pähe, kui mõtlematult ja vastutustundetult võib käituda

"Teise loo alguses lendas publiku seast lavale avatud ja täis õllepurk (vaata juuresolevat videot, alates 16. sekundist). Õnneks keegi pihta ega viga ei saanud, aga selline asi võib olla äärmiselt ohtlik. Mäletan, et purk lajatas vastu maad ikka korraliku hooga," kirjeldab Shanoni solist Taavi Immato nädalavahetusel Kuressaare lossihoovis toimunud inetut vahejuhtumit.

"Võib ainult mõelda, mis võinuks juhtuda, kui see oleks tabanud kellegi pead, nägu või silma. Peatasin koheselt loo ja enam-vähem sain aru, kust suunast purk teele pandi. Platsi keskosas oli ülemeelikus tujus noortekamp ja sinna ka minu pilk suundus. Keegi täpselt viskajat ei näinud, aga eeldasin, et ju see mõni tüüp sellest pundist oli. Hiljem muidugi selgus, et viskajaks osutus hoopis naisterahvas. Mulle ei mahu pähe, kui mõtlematult ja vastutustundetult võib mõni käituda. Lava ees oli omajagu väikeseid lapsi ja jumal tänatud, et keegi sellega vastu kukalt või lagipähe ei saanud," räägib Immato. 

Olukord tekkis Taavi sõnul täiesti ootamatult ja ta märkas purki lendamas alles viimasel hetkel. "Päästis see, et naisterahvas on lihtsalt halb viskaja. Jätsin loo küll seisma ja üritasin välja selgitada süüdlast, kuid tulutult. Ega midagi teha polnud ja oleme laval ikkagi nende inimeste jaoks, kes meid kuulata ja vaadata tahavad. Jätkasime kontserdiga pärast väikest pausi ja kitarri pealt õlle maha pühkimist."

Taavi ütleb, et neile on varemgi esemeid lavale visatud, kui enamasti on need siiski olnud süütud asjad - lilled, kirjakesed, paberraha, särgid või nokamütsid. "Enam kui kümne aasta jooksul on tõsiseid juhtumeid olnud õnneks vaid paar. Kõige negatiivsem juhtum leidis aset mõned aastad tagasi, kui lavale visati klaas, mis purunes ja täitis kogu lava klaasikildudega. Õnneks salvestame kõik kontserdid ka videopildis ja süüdlased saab hiljem tuvastada. Viimase näite puhul tegeles asjaga edasi politsei ja kindlasti kaasame võimuesindajaid ka edaspidi, sest selline käitumine on äärmiselt pahatahtlik ja lubamatu," on laulja pahane. 

Taavi räägib, et suurt trotsi ja viha selliste  küll ei teki, aga tuleb arvestada, et ühe inimese rumal käitumine võib rikkuda sadade inimeste kontserdielamuse. "Asi on väga lihtne - kontsert võib jääda poolikuks või toimumata, kui bänd ei tunne ennast laval turvaliselt," on mees konkreetne. 

Õnneks mööduvad enamasti kontserdid vahejuhtumiteta. "Meie fännid on väga sõbralikud, elavad sada protsenti kaasa ja kõik kontserdid on ägedad! Kui see purgi viskamise intsident kõrvale jätta, kulges kontsert Kuressaare lossihoovis väga tugevas sünergias ja publiku vastuvõtt oli äärmiselt soe. Me ei lase ennast mõjutada ühe inimese rumalusest või pahatahtlikkusest. Oleme laval nende inimeste jaoks, kes on tulnud meid kuulama ja vaatama ning anname endast sada protsenti," jääb Taavi positiivseks.