Enam kui kümmekond aastat on Liis Haavel figureerinud meedias eri petuskeemidega, üritades end mitmel korral varjata ka maskeeringuga.Foto: Alar Truu / PPA
Krimi
13. juuli 2020, 11:44

KRIMINAALMENETLUS LÕPETATI: tuntud saripettur Liis Haavel ei sooritanud kuritegu (4)

Eakate petmisele spetsialiseerunud sarikelm Elois-Catherine Haaveli osas alustatud kriminaalmenetlused lõpetati. „Kuna raha laenati naisele vabatahtlikult ning osaliselt maksis naine ka raha tagasi või näiteks ühel juhul osutas raha eest koristusteenust, ei ole kelmust toime pandud,“ lausub ringkonnaprokurör Eve Soostar.

Läinud aasta lõpus alustati Liis Haaveli ehk uue nimega Elois-Catherine Haaveli osas kaks kriminaalmenetlust, neist üks omastamist ja teine kelmust käsitleva paragrahvi alusel. Nimetatud kriminaalmenetluste raames kontrolliti 41aastase naise käitumise õiguspärasust vanuritega suhtlemisel ning rahaliste tehingute tegemisel. Esimese menetluse raames selgitasime, et 1932. aastal sündinud naine laenas 41aastasele naisele raha ning andis tema kätte oma pangakaardi. Kriminaalmenetluse käigus tuvastati, et eakas naine laenas raha oma vabast tahtest, jõudumööda maksis naine talle võlga ka tagasi, lausub ringkonnaprokurör Eve Soostar.

Edasi lugemiseks: