"PIMEKOHTING" KORDUSELE: Marika Korolev ja Henrik Normann mängivad vabaõhuavadel kevadel ära jäänud etendusi.Foto: Priit Grepp / Komöödiateater
Teater
12. juuli 2020, 21:14

Ära jäänud tubased etendused mängib Komöödiateater vabas õhus

“Algselt olid etendused plaanis kevadel ning siis pidi toimuma kõik veel nelja seina vahel, nüüd oleme aga kõik etendused vabaõhulavale üle viinud,” räägib Komöödiateatri juht Hannes Villemson, kuidas teater alustab kolmapäeval komöödiaga “Pimekohting” suvetuuri. “Pimekohtingus” astuvad lavale Marika Korolev ja Henrik Normann, kes kehastavad kahe peale kokku tosinat erinevat tegelast.

Villemsoni sõnul tuli eriolukorra pärast umbes kolmandik pileteid inimestelt tagasi osta, kuid kaotatud teatrihuvilised loodetakse suvetuuril tagasi saada. “Otsustasime teatriga, et kevadiseks etenduseks ostetud piletiga saab inimene ise otsustada, milline suvetuuri etendus talle ajaliselt kõige paremini sobib. Nii on planeerimine paindlikum ja inimesed ei pea teatriskäiku ära jätma,” selgitab Villemson otsust.

Kui teatri juhil on muutuste pärast kerge ärevus ikkagi sees, siis näitleja ja etenduse osatäitja Henrik Normanni arvates piisab paarist proovist ning etendus võib alata.

“Nagu mulle endale meeldib öelda, siis eks see fail on kusagil olemas. See tuleb lihtsalt lahti pakkida,” ei muretse Normann pikema pausi üle näitlemises.

See, et etendused toimuvad värske õhu käes, ei tohiks Normanni arvates midagi muuta: “Näidend on särtsakas ning hoogne, seega muret, et midagi sisust vabaõhulava suuruse pärast kaotsi läheb, kindlasti pole. Vahest on oht, et vabas õhus tuleb etenduse ajal mõni julgemat sorti lind mängu või lendab paar lennukit taevas, kuigi praegu pole isegi neid viimaseid veel näha.” 

“Pimekohtingu” etendusi on kokku 17, alustatakse kolmapäeval Padisel ning lõpetatakse augustis Haapsalus. Sügisel näidendit enam kavas ei ole, nii et suvetuuril saab "Pimekohtingut" näha veel viimast korda.