Foto: Aldo Luud
Raamat
10. juuli 2020, 20:00

Kirjandusmuuseum uurib inimeste tervisekäitumist koroona ajal

Eesti kirjandusmuuseumi rahvaluulearhiivi kogumismoodulis Kratt on kuni 31. augustini avatud lühike küsimustik „Tervise hoidmine koroonakriisi ajal“, milles päritakse nii tervisehädadega toimetulemise kui ka vaimse tervise hoidmise kohta karantiinis.

Sellega soovib rahvaluulearhiiv koguda infot selle kohta, milliseid kogemusi need kevadkuud on meile andnud, millised olid tervisehädad ja lahendused, kellelt ja kuidas saadi abi, mis inimesi kõige rohkem kartma või muretsema pani ning kuidas saadi toit lauale, millised olid olemasolevad või puuduvad kriisivarud (majapidamisvahendid, toit ja ravimid) ellujäämiseks. Samuti on oluline pöörata tähelepanu sellele, kuidas on kriis muutnud igaühe tervisekäitumist ja sellega seotud suhtlust ning kuidas on kriisiolukorras tuldud toime lähedaste kaotusega.

Kaastöid oodatakse kogumismoodulisse Kratt, e-posti aadressil [email protected] või käsikirjaliselt Eesti kirjandusmuuseumis, Vanemuise 42, Tartu, 51003 (märksõna „Tervis“) kuni 31. augustini 2020.