Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
10. juuli 2020, 12:01

Inimkaubitsejad jätsid Itaalia karantiini ajal tuhanded naised nälgima

Seksiäriga tegelev maffia jättis keset Itaalia koroonapandeemiat Nigeeriast pärit naised toidu ja elatusvahenditeta, selgus ÜRO rahvusvahelise rändeameti (IOM) raportist. 

Üle 80 protsendi kümnetest tuhandetest Nigeeria naistest, kes viimastel aastatel Liibüa kaudu Itaaliasse jõudsid, sattusid seal organiseeritud inimkaubanduse ohvriteks. Naisi sunniti  ligi 40 000 euroste võlgade katteks prostitutsioonile ning neid hoiti vägivalla ning "musta maagia" rituaalidega hirmu all, vahendab The Guardian. 

Vabatahtlike ja sotsiaaltöötajate tunnistuste järgi hülgasid inimkaubitsejad Itaalias kehtestatud kolmekuulise range karantiini ajal oma ohvrid, kes ei saanud kodust ega töökohast lahkuda ning jäid ilma nii toidust kui üüriks vajaminevast rahast. Arvestades nende töö ebaseaduslikkust, ei saanud nad ka abi paluda Itaalia valitsuselt. 

"Seksikaubitsejate silmis ei ole need naised inimesed, neid kasutati nagu rahaautomaate. Ja kui rahamasin sai tühjaks, hülgasid nad selle ja otsisid uue," rääkis Alberto Mossino, heategevusorganisatsiooni Piam Onlus kaasasutaja. 

Elukohas vangis olnud meeleheitel naised pöördusid heategevusorganisatsioonide poole palvega saada natuke riisi või leiba. 

"Nad pöördusid meie poole, meeleheitel ja paanikas," rääkis  õde Valeria Gandini, kes on enam kui kümme aastat aidanud  seksiäri ohvriks langenud Nigeeria naisi Sitsiilias. "Paljud nälgisid koos väikeste lastega."