Jeffrey Epstein Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
9. juuli 2020, 12:43

Eestiga seotud? Alaealiste kupeldamises süüdistatud Jeffrey Epsteini märkmikust leiab Eesti kontakti

Ajaleht Business Insider on küüned taha saanud alaealiste tüdrukute kupeldamises süüdistatud Jeffrey Epsteini "väikesele mustale märkmikule", kus on kirjas üle 1500 nime, kelle Epstein on märkinud oma kontaktiks. Business Insideri lehel on võimalik kasutada otsingut ning üllatavalt leiab sealt seose ka Eestiga. 

Otsingust tuleb välja nimi Massimo Parisi, kes on Eesti supermodelli Carmen Kassi endine mänedžer. Mees on modelliagentuuri Baltic Model Management looja, millel olid harud nii Eestis kui Leedus. Parisi nime all on kirjas veel kontakte, neist kaks kannavad märget, et tegu on Eesti kontaktidega. Vaata raamatu katkeid SIIT (Massimo Parisi kontakt on 40. leheküljel). 

Lisaks Parisile on märkmikus kirjas ka palju kuulsusi, siniverelisi, kõrgeid poliitikuid ja riigijuhte. Business Insider on kõik nimed oma veebilehele üles riputanud ning otsinguks muutnud. 

Esmakordselt avalikustati märkmiku sisu aastal 2015 Gawkeris. Märkmiku tõi avalikkuse ette FBI pärast seda, kui Epsteini endine majapidaja Alfredo Rodriguez püüdis seda 2009. aastal 50 000 dollari eest müüa Epsteini ohvri advokaadile. 

Kokku on märkmikus 1749 sissekannet, neist 1510 inimest, 210 ärikontakti ning 25 kontakti, mille väljaanne kategoriseeris teadmatuks.

Baltic Model Management agentuuri juht Ingrida Bruggemann ütleb Kroonikale, et Parisi müüs firma maha juba kolm aastat tagasi, mistõttu ei ole ettevõte Epsteini süüdistustega seotud. Bruggemanni sõnul ei puutunud endine omanik ka varem Epsteini süüdistustega kokku. "Temaga pole räägitud süüdistusi kunagi seostatud ning tal pole Epsteini tegudega mingit pistmist."

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.