Kristi LoigoFoto: Martin Ahven
Tele
8. juuli 2020, 15:12

Kristi Loigo Katrin Lusti uuest heategevussaatest: väga madal ja alatu!

Mõni aeg tagasi sattus Kanal 2 heategevussaade „Kodutunne“ inetusse skandaali - Kanal 2 sai vihjeid ja tekkis kahtlus, et saate kogutud summad ei ole läinud täies ulatuses sihtotstarbeliselt abivajajate aitamiseks. Asi lõppes sellega, et Kanal 2 lõpetas koostöö saate produtsendi Kristi Loigoga ja esitas tema kohta kuriteoteate. Teisipäeval kuulutati välja uus heategevussaade „Hingesoojus“, mille produtsendiks Katrin Lust.

"Ma teadsin väga hästi, et ükski väärikas produtsent sellist pakkumist vastu poleks võtnud, see saigi olla ainult tema!" põrutab Loigo Kroonikas.

"Võtta vastu midagi mis on teiselt vägivaldselt käest rebitud, on väga madal ja alatu! Mis veelgi vääritum, Katrin Lust on pöördunud "Kodutunde" assistendi poole ja pakkunud talle uues saates tööd," on Loigo pahane.  

Kanal 2 on öelnud, et Loigo pole esitanud neile aruandlust selle kohta, milleks on annetusrahasid kasutatud. "Tegemist on inimeste isikuandmete ja konfidentsiaalse palgainfoga ja mina seda avalikult näidata ei tohi, sest mul puudub asjassepuutuvate isikute luba! Küll olen ma neile esitanud kulutabeli, kus on kõik selgesti nähtav."

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas. 

Mida on Lustil seepeale öelda? „Mul on palju tööd - ma vean suvesaadet ja „Kuuuurija“ nõuab minult sada protsenti. Minu hingelt läheks suur kivi, kui täna tuleks ilmsiks, et Kristi Loigo suudab näidata, et kõik annetused, mis inimesed talle heas usus on teinud, on kasutatud sihtotstarbeliselt - mina, Katrin Lust, tõuseksin siis diivanilt püsti ja ütleksin, et ma astun sellest projektist välja, sest otse loomulikult kuulub see Kristile. Uskliku inimesena ma eile (teisipäeva - toim.) õhtul palvetasin selle eest, et tal ikka oleks need andmed, et ta saaks need kanalile esitada ja ise oma projektiga edasi minna. Ütlen seda täiesti siiralt,“ seletab Lust. 

Loigo sõnas Kroonikale, et veelgi vääritum on Lustist see, et naine on uues saates „Kodutunde“ senisele assistendile tööd pakkunud. „Õhtulehe inimesed on liikunud Postimehesse, Postimehe inimesed on liikunud Eesti Ekspressi ja nii edasi. Kust ma peaksin siis inimesi otsima oma meeskonda? Kas ma peaksin siis minema Maximasse või Selverisse? Või on mul siiski õigus võtta ühendust inimestega, kes on kokku puutunud selle valdkonnaga?“ ei näe Lust selles teguviisis mitte midagi halba. „Minu teada lõpetas Kristi Loigo assistendiga möödunud nädalal töölepingu ja ettepaneku lõpetamiseks tegi talle Loigo ise. Kas see on parem, kui inimene töötuks jääb?“ Katrin kinnitab, et ei võtnud assistendiga ühendust enne, kui teadis, et tööleping on lõpetatud.