Kertu JukkumFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
8. juuli 2020, 16:12

Kertu Jukkumist saab koolijüts: sain ajakirjaniku käest teada, et olen vastu võetud

Tänavu veebruaris teatas Kertu Jukkum, et lahkub portaali Elu24 peatoimetaja kohalt. Vahepeal on naine avalikkuse eest kadunud olnud, kuid nüüd on selge, millega ta tegeleb - sügisest saab Kertust Tartu Ülikooli tugeng ja ta asub tudeerima ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistriõppes. 

Jukkum on alati olnud elukestva õppe poolt, mistõttu otsustas ta magistrantuuri edasi minna. „Magistriõpingu mõtted on mul kogu aeg aktuaalsed olnud ja tundsin, et just nimelt praegu on õige aeg need ette võtta,” räägib Jukkum.

Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistriõppesse pääsemiseks tuleb kõige pealt kirjutada motivatsioonikiri, millele järgneb vestlus. Ajakirjanikul oli aga tõeline võidujooks ajaga, sest vajaliku motivatsioonikirja jõudis ta saata täpselt kaks minutit enne tähtaja lõppu. „Ma küll ei plaaninud nii viimasele minutile seda jätta, aga mõne asjaga läheb nii. Ja kuna olin sel hetkel veel võõras arvutis, siis ka kiirus vedas pisut alt,” ütleb Jukkum ja lisab naerdes, et tollel hetkel sai ta tunda natuke ärevust.

Kui motivatsioonikirja kirjutades tundis naine kerget ärevust, siis vastuvõtuotsust oodates ta sellesse faasi ei jõudnud. „Ma sain ühe ajakirjaniku käest teada, et olen sisse saanud. Tulemused peaksid tegelikult tulema alles järgmisel nädalal ja seetõttu ei ole ma nii pingsalt jälginud neid. Aga üldjoontes ma ikka mõtlen, et läheb, nagu läheb.”

Õpingud toimuvad sessioonõppena, tänu millele jõuab Jukkum ka tööd teha, ning kestavad kaks aastat. „Kuna mul on meedia alal praktilist kogemust, ootan õpingutelt teoreetilist baasi. Ja seda ennekõike kommunikatsioonialal,” vastab ta küsimusele, millised on tema ootused sellele kahele aastale.

Jukkum on praegu loomingulisel puhkusel ning kavatseb seda veel järgnevad poolteist kuud nautida. „Võtsin selle suve teadlikult vabaks, et olla koos lähedastega. Koroona tõttu küll vähem, aga olen praeguseks natuke ka reisinud,” ütleb naine ning kinnitab, et sügisest naaseb ta kindlasti tööle.

Varasemalt on Kertu ametis olnud Sky Plusi raadiohäälena, TV3 avalike suhte juhina ning portaali Elu24 peatoimetajana. Viimasest ametist lahkus ta tänavu veebruaris. "Asusin Postimees Grupis tööle kolme aasta eest, suurte ümberkorralduste ajal. Tänaseks on meelelahutusportaalist Elu24 kasvanud välja üks Eesti suurimatest tabloididest ja mis jätkab ilma minuta. Olen siiralt tänulik kõigile, kellega me teed sel perioodil ristusid ja ennekõike tänan ma oma suurepärast toimetust. Teilt kõigilt oli ja on palju õppida. Aeg on edasi liikuda. Kohe, kui olen veidi hinge tõmmanud ja oma reisikirge rahuldanud, olen avatud uutele väljakutsetele," kirjutas Kertu siis Facebookis.